LEGENDA AFRO BEATA

Doživite afričku glazbu u punom sjaju na koncertu Femija Kutija u Boogaloou

02.05.2018 u 22:40

Bionic
Reading

Nakon nekoliko rasprodanih koncerata legenda afro beat scene Femi Kuti vraća se u Zagreb. Nastupiti će u srijedu, 9. svibnja, u klubu Boogaloo uz goste Brain Holidays i DJ-a Ilka Čulića

Nigerijski glazbenik, najstariji sin pionira afro beata, velikog Fela Kutija, od 80-ih kao član benda Egypt 80 nastupa s ocem. Svoj prvi album izdaje 1995. godine, a 2010. objavljuje album 'Africa for Africa', s kojim je dvaput bio nominiran za Grammyja.

Femi Kuti svojom mješavinom energetski nabijenog funka, jazza i tradicionalnih afričkih ritmova u pjesmama progovara o političkoj korupciji, siromaštvu i lošim životnim uvjetima u rodnoj Nigeriji, ali i u svijetu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kao gosti će nastupiti zagrebački poznati reggae sastav Brain Holidays, koji ove godine postaje punoljetan. Iza sebe imaju gomilu koncerata i tri studijska albuma ('Stereo Roots', 'Save Peace Babylon Delete' i 'System Error'), dok je četvrto izdanje 'System Error remix side' u fazi pripreme.

Brain Holidays bilježe uspješnu godinu iza sebe s turnejom od preko 20 koncerata u šest mjeseci i prijeđenom Hrvatskom uzduž i poprijeko. Odaziv publike je odličan što ih je dovelo na ovogodišnje najjače regionalne festivale Outlook i Overjam. Album 'System Error' nominiran je za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji album urbane i klupske glazbe.

Za koncert zagrijava DJ Ilko Čulić, koji će vas na plesnom podiju držati i nakon koncerta. Dugogodišnji urednik kultne radijske emisije Ethnica, koja je donijela world music u zagrebački eter, predstavit će svoju selekciju stare i nove afričke glazbe.

Ulaznice u pretprodaji, po cijeni od 130 kuna, potražite  u Boogaloou, Dirty Old Shopu i Rockamrku te online u sustavima Entrio i Eventim. Na dan koncerta cijena ulaznice će iznositi 160 kuna.