otkriveni novi detalji

Događaj koji je doveo do raskola: Nakon optužbi da Meghan maltretira osoblje izbila je svađa koja je zauvijek promijenila odnos prinčeva Harryja i Williama

19.06.2021 u 11:58

Bionic
Reading

Nova knjiga 'Battle of the Brothers', koju potpisuje Robert Lacey otkriva nove detalje o događajima na britanskom kraljevskom dvoru koji su prethodili Meghaninom i Harryjevom preseljenju u SAD-e i iznošenju niza optužbi protiv kraljevske obitelji. Kako se navodi u knjizi, između Williama i Harryja izbila je velika svađa zbog Meghaninog ponašanja prema osoblju palače

Princ William navodno je 2018. godine razdvojio domaćinstvo od princa Harryja nakon ljutitog telefonskog razgovora koji je uslijedio između braće nakon što su se pojavile tvrdnje da Harryjeva supruga Meghan Markle maltretira osoblje palače, tvrdi Robert Lacey, autor nove knjige koja se bavi odnosima članova kraljevske obitelji.

Prijatelj blizak Sussexima, Harryju i Meghan, otkrio je kako je 'William izbacio Harryja' nakon bijesnog telefonskog razgovora koji je završio tako što je vojvoda od Sussexa spustio slušalicu svom bratu, navodi se u knjizi 'Battle of the Brothers' čiji je odlomak objavljen u Timesu.

U knjizi se tvrdi da je William od samog početka sumnjao da je Meghan 'neprijateljski nastrojena' prema kraljevskom sustavu te da je od samog početka planirala napustiti monarhiju te se vratiti u SAD.

Osoblje kraljevske palače u knjizi tvrde kako je Meghan 'glumila žrtvu, ali je zapravo bila nasilnica' te se loše ponašala prema dvorjanima i to onako kako se ponašaju razmažene holivudske zvijezde. Svoje ponašanje navodno je prenijela i na Harryja kojeg se također čulo kako viče i povišenim tonom se obraća osoblju, piše Daily Mail. Maghan i Harry uvijek su negirali bilo kavo ispoljavanje nasilja s njihove strane.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

William je navodno bliskom prijatelju rekao kako misli da Meghan ima plan te da je 'jako povrijeđen i da se osjeća izdanim' zbog raskola s bratom. Osim toga, dodao je kako je njegova supruga Kate oduvijek bila oprezna s Meghan. U knjizi se navodi i kako se William požalio da ima osjećaj da mu Meghan 'krade voljenog brata' te da smatra da Meghan ne razumije kako kraljevski sustav funkcionira.

Autor knjige u odlomku citira dvorjanina iz Kensingtonske palače koji kaže: 'Meghan se predstavljala kao žrtva, ali je bila nasilnica. Ljudi su se osjećali ugroženo. Mislili su da je narcisoidna s elementima socipatskog ponašanja. Autor takođe navodi kako je William bio uvjeren da Meghan ima razrađen tajni plan, a na to je i prije zaruka upozorio Harryja, no svađa koja uslijedila nakon Meghaninog i Harryjeva putovanja u Australiju 2018. godine zauvijek je promijenila odnos braće.

Naime, u intervjuu s Oprah Harry je upravo turneju po Australiji 2018. naveo kao trenutak kada je 'obitelj je vidjela koliko je Meghan nevjerojatna u tom poslu' uspoređujući je s pokojnom majkom, princezom Dianom. Raskol je izazvao službeni e-mail u kojem se tvrdi da Meghan maltretirala osoblje palače, a koji je u listopadu 2018. poslao tajnik komunikacija Jason Knauf, a osoblje je čak i pokrenulo internu šalu pod nazivom #freeHarry.

  • +25
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

William je za email i njegov sadržaj čuo od Simona Casea, svog privatnog tajnika, kojemu je poslan e-mail. Odmah je uzeo telefon kako bi nazvao brata, ali razgovor je završio tako što mu je Harryjem spustio slušalicu, a optužbe za maltretiranje osoblja pokrenule su brutalni sukob među braćom.

Kensingtonska palača poznate je po tome da osoblje zapošljava na dugi period, a mnogi se ondje zadrže u cijeli radni vijek. Stoga je bilo vrlo neobično kada je više zaposlenika i vrlo kratkom roku dalo otkaz, a čak su osnovali i neformalno društvo koje s nazvali Sussex Club Survivors 'Club. Knauf, rođen u Teksasu i školovan na Novom Zelandu, poznat je po ljubaznom odnošenju prema osoblju i odanosti u emailu navodno je napisao: 'Jako sam zabrinut činjenicom da je vojvotkinja od Sussexa maltretirala čak dvije osobe u proteklih godinu dana.' Također je dodao i kako je Meghanin navodni odnos prema osoblju 'potpuno neprihvatljiv' i te da ona 'namjerava uvijek imati nekoga na piku'.

  • +5
Joe Biden i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedan član osoblja tako je naveo da 'Meghan vlada uz pomoć straha'. Iako je bio jedan od Meghaninih najbližih savjetnika, Knauf je odlučio je poslati sporni e-mail jer se njegov nekad simpatični stav prema vojvotkinji promijenio. Jedan je pomoćnik je tvrdio kako se 'ne može prestati tresti' očekujući susret s Meghan, dok ju je drugi optužio za 'emocionalnu okrutnost i manipulaciju'. Jedan bivši član osoblja navodi kako je obolio od PTSP-a nakon rada za vojvotkinju.

Za vojvodu i vojvotkinju od Cambridgea govorilo se da zaštitnički nastrojeni prema svom osoblju te da su optužbe za maltretiranje posebno razljutile Williama koji ih gotovo sve osobno poznaje i smatra neizostavnim i važnim dijelom palače.