'MASTERCHEF'

Dobri duh šoua ispao, top 10 kuhara bori se za pobjedu

Marko Gajski

Marko Gajski

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Pripremanje kiša nije imalo sretan završetak za Marka Gajskog u stres testu šoua 'Masterchef' u srijedu navečer. Iako je u nabavi namirnica nesebično pomagao svojim protivnicima Bojanu i Matiji, žiriju je od njegove poštene igre važniji bio okus jela

'Nije loše nekad otići na vrhuncu. Sad prvo idem u Varaždin, sigurno da će biti fešte, uvijek su fešte gdje sam ja. Došao sam s mišlju da nešto znam, jako sam se iznenadio kada sam ušao u konkurenciju s ovim ljudima. Puno sam naučio od njih. Moja ljubav prema hrani još je veća', optimistično i veselo kaže Marko. U kuhanju se nikad nije bojao eksperimentirati i u većini se slučajeva takav pristup pokazao uspješnim.

'Koromač, anis, đumbir su mi pravo otkriće, bit će ih puna kuća kad se vratim', obećao je kuhar amater. Nedostajat će mu druženje s ostalim kandidatima kojima je volio pjevati čim bi otvorio oči. 'Falit će mi sve to, morat ću pozvati ljude da mi u stanu besplatno prave galamu. U igri su ostali najbolji, bit će im teško. Igra je postala ozbiljna, preozbiljna za mene, ja sam veseljak', zaključuje 26-godišnji informatičar iz Nove Gradiške.

Njegovim ispadanjem, ostalo je top deset kuhara koje očekuje nimalo laka borba za titulu masterchefa. Samouvjerenost i spretnost s kuhačom neki su već pokazali, a zašto misle da su idealni za penjanje na kulinarski tron, rekli su nam i sami kandidati.

'Moja obitelj i prijatelji uvijek su uživali u mojim jelima, a nadam se da će nakon šoua uživati više ljudi, s obzirom na to da sam u šouu puno toga novog naučio', objašnjava Bojan razloge prijavljivanja u kulinarski šou. San mu je zaposliti se u nekom luksuznom restoranu ili čak možda otvoriti svoj restoran. Otvaranje restorana ambicija je i menadžera Matije Nikolića, koji misli da će mu u borbi za ovu vrijednu titulu pomoći šarm i duhovitost.

Prema dosadašnjim rezultatima, na dobrom putu za pobjedu je i Vedran Beg. No ni cure ne zaostaju u ambicijama, iako su samo tri dogurale do najboljih, Željana, Ana i Srđana

'U 'Masterchefu' sam stekla puno znanja o kuhanju, a to je bila i moja ambicija kada sam se prijavila. Istinski uživam u kušanju i pripremanju hrane, što su sigurno odlike dobrog kuhara', objašnjava Ana Kovačević-Pilepić, čija jela u posljednje vrijeme strogi žiri ostavljaju bez riječi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi