U RIJETKOM POJAVLJIVANJU

Djeca danske princeze Mary oduševila javnost humorom, na što od članova kraljevskih obitelji nismo baš navikli

15.03.2022 u 14:27

Bionic
Reading

U novom televizijskom intervjuu najmlađi članovi danskog dvora naprosto su oduševili javnost svojim opuštenim ponašanjem i humorom. Uoči 50. rođendana njihove majke, princeze Mary, simpatični prinčevi i princeze nisu se libili naglasiti njezine mane

Danska princeza Mary, supruga princa Frederika i snaha kraljice Margarete II jedna je od omiljenih europskih plemkinja. Ova rođena Australka, koja je na sjever Europe stigla prije 20 godina, osvaja svojim sofisticiranim izričajem, empatijom i vedrim duhom te skladnim odnosom s ostalim kraljevskim obiteljima. Neki je prozivaju blizankom nešto poznatije britanske vojvotkinje Kate Middleton.

Uoči njezina okruglog 50. rođendana njezini stajlinzi i humanitarni rad bili su u sjeni, a obiteljski život dobio je prednost. U rijetkom televizijskom pojavljivanju njezino ju je četvero djece iz braka s princem Frederikom simpatično opisalo i naprosto oduševilo javnost.

  • +2
Danska kraljevska obitelj Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Starija kći, 14-godišnja princeza Isabella naglasila je da se majka izuzetno trudi imati danski naglasak, ali joj kao rođenoj Australki to ne ide najbolje.

'Budući da je Australka i ima tamošnji naglasak, postoje poneke danske riječi koje govori jako smiješno', rekla je, a potom se njezin dvije godine stariji brat princ Christian uključio navevši nekoliko primjera koji su nasmijali naciju.

'Trudi se ispravno naglašavati riječi i kada je kod kuće', dodao je 11-godišnji princ Vincent, a njegova sestra blizanka, princeza Josephine potom je pokušala oponašati majku. Na snimanju intervjua bilo je izuzetno opušteno i simpatično, a bez obzira na sve, četvero kraljevskih nasljednika svoju je majku potom nahvalilo, rekavši da je izuzetno vrijedna i brižna.

  • +10
Princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Hanne Juul/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Uskoro 50-godišnja princeza Mary za danskog se prijestolonasljednika udala 2004., tri godine nakon preseljenja u Dansku te četiri godine nakon što je upoznala čovjeka svog života u Sydneyju tijekom Olimpijskih igra. Nakon preseljenja u Kopenhagen i udaje za danskog princa Mary je najviše vremena provela učeći danski jezik i pravila kraljevske obitelji. Danas je zahvalna na svim prilikama koje je u životu dobila te često naglašava kako će Australija uvijek biti njezina domovina, ali i koliko obožava danski narod.

'Tijekom života pružile su mi se velike prilike, radost, ali i teški trenuci. Obilježili su ga do sada neki događaji. To su redom tuga zbog smrti majke, radost što sam i sama postala majka. Moje vrijeme na fakultetu. Upoznavanje Frederika. Udaja u kraljevsku obitelj i titula princeze. A možda i 50. rođendan, tko zna?' rekla je nedavno u svom velikom intervjuu za magazin Eurowoman.