U UKRAJINI

Kakva čast: Nakon pobjede na Eurosongu, željeznička ruta 43 preimenovana u 'Stefania Express'

15.05.2022 u 17:24

Bionic
Reading

Ponosni Ukrajinci, presretni zbog pobjede na Eurosongu u nedjelju, preimenovali su jednu željezničku rutu u 'Stefania Express', po nazivu pobjedničke pjesme, nadajući se pobjedi i u ratu s Rusijom

Šef željezničke službe Ukrajine najavio je da će vlak broj 43 koji vozi iz smjera Kijeva prema Ivano-Frankivsku biti preimenovan u 'Stefania Express', a kad god se vlak zaustavi na željezničkim postajama u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankivsku puštat će se pobjednička pjesma.

Ukrajinski bend Kalush Orchestra u subotu je trijumfirao u Italiji s pjesmom 'Stefania', koja je spoj rapa i tradicionalne narodne glazbe, a posvećena je majci frontmena benda, Oleha Psiuka.

"Jako smo sretni zbog pobjede Ukrajine i nadamo se da nećemo pobijediti samo na Euroviziji", rekla je jedna stanovnica Kijeva, misleći pritom na ratnu pobjedu.

Bend je u nedjelju objavio novi glazbeni video za pobjedničku pjesmu u kojemu ukrajinske žene spašavaju djecu iz granatiranih i razrušenih gradova.

  • +24
Finale Eurosonga 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Rolf Klatt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Majka Oleha Psiuka, Stefania novinarima je rekla da je bila jako zbunjena kad su na tržnici u njezinu rodnome gradu prolaznici od nje tražili zajedničku fotografiju.

Mikola Latsiuk, barmen iz Kijeva, smatra da je sudjelovanje benda u natjecanju važnije od pobjede.

'Najvažnije je da su dečki otišli i nastupili. Oni su podržali nas, a mi njih. To je važno', rekao je.