SPORNI KOMENTAR

Dino Merlin otkazao suradnju bubnjaru: 'Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem njegove postupke'

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 14.10.2018 12:26
  • Objavljeno 14.10.2018 u 12:26
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Nastavno na jučerašnje medijske napise o javnim istupima Amara Češljara, bubnjara Dine Merlina, na iste je odlučio reagirati proslavljeni sarajevski umjetnik

'Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke glazbenog suradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz glazbu propagiraju ljubav, mir i dobro.

Svi moji suradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti.

Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju suradnju Amaru Češljaru.

Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti', stoji u službenom obraćanju javnosti Dine Merlina.

  • +16
  • +13

Dino Merlin

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Podsjetimo, njegov danas bivši bubnjar, Amar Češljar, nakon objave informacije o prosvjedima koje su potaknuli studenti protiv nametanja probošnjačkog političara hrvatskih korijena Željka Komšića za hrvatskog člana BiH Predsjedništva, u komentaru na jednome od sarajevskih portala napisao je sljedeće: 'Ma tenk poslat i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovore'.

Njegov su javni istup nakon toga objavili svi utjecajni hrvatski mediji u BiH, nakon čega je uslijedio veliki broj kritika. U subotu je pak Češljar u dva odvojena nastojao uzmaknuti tvrdeći da je njegov stav bio odgovor nacionalistima. 'Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobro došli ni u jednu zemlju', napisao je Češljar i dodao kako se u BiH 'mnogi petljaju' te se dodatno zapetljao objašnjavajući što je mislio pišući komentar. 'Ovi koji su tu, općenito, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast iznimkama naravno', napisao je bubnjar. Dodao je i kako glazbenik Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.