vječni pozitivac

Davor Gobac o iskustvu u The Voiceu: 'Lakša mi je ova druga sezona, osjećam se slobodnije'

08.12.2023 u 14:52

Bionic
Reading

Frontmena benda Psihomodo Pop i slikara gledatelji trenutno mogu pratiti u showu 'The Voice', a uz 'žiriranje' najavljuje novi studijski album 'Vjerujem u čuda' koji će izaći 2024. godine

Psihomodo pop ima novi singl 'Dižeš me' četiri godine nakon nagrađivanog i hvaljenog albuma 'Digitalno nebo'. Riječ je o kratkoj 'ljubavnoj posveti posebnoj osobi uz koju je sve lakše i ljepše'.

'Dižeš me govori o energičnom i žestokom ljubavnom odnosu. Govori o dizalici, kako te ljubav diže u zrak. Riječ je o tipičnoj pop ljubavnoj pjesmi Psihomodo popa, dok je album dosta raznorodan: Zbilja ima punka, rock and rolla, bluesa. Čak i soula. Sve su pjesme stvarno različite. Deset je pjesama na albumu, no mogli smo čak i još. Ipak smo Skansi i ja zaključili da je baš lijepo zaokruženo u tih deset, objasnio je Davor Gobac.

PROMOCIJA ALBUMA

[FOTO] Psihomodo pop rasturili zagrebačku Tvornicu i održali koncert za pamćenje

Pogledaj galeriju

Novi album bit će objavljen iduće godine, a prema kineskom horoskopu 2024. je godina Zmaja koja je bitna za Gopca, Psihomodo pop i proslavu 40 godina rada. Prema onima koji vjeruju u kineski horoskop sljedeća godina trebala biti plodna pogotovo na kreativnom području. Gobac je rođen u godini Zmaja te svi albumi koji su tada izdani imali su dobru recepciju te misli da će se i novi album 'Vjerujem u čuda' svidjeti publici.

'Mislim da imamo najbolje snimljen album u karijeri. Baš smo zadovoljni s rezultatom', pohvalio se. Pričao je i o koncertima.

'Mi ništa nismo isprogramirali. Jedino smo navježbani. Nekako se show uvijek sam po sebi posloži. Kada puno sviraš, krenu se događati posebni momenti koji postanu dio nekih koreografija. Ništa ne planiram unaprijed, sve se na bini događa. Naprimjer ako mi se i dogodi da ne znam kako pjesma ide, ja počnem pjevati ono što mi prvo padne na pamet. Nisam nikada imao problema s tim. No nama je to sve u krvi, pa kad i ja krenem neš svoje, ne mogu se oni izgubiti. To je kao da se izgubiš u vlastitoj garsonijeri', objasnio je.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Osvrnuo se i na iskustvo mentora u 'The Voiceu'. 'Lakša mi je ova druga sezona, osjećam se slobodnije. Daleko smo dogurali - u prvom će mjesecu krenuti live emisije i mislim da svi timovi imaju dobre kandidate', smatra Gobac. Trenutno Psihomodo pop ima dosta svirki, što Gopcu i odgovara: 'Nije mi naporno. Ja to volim, mene to održava. Bilo bi mi dosadno da nemamo često svirke. Ako ne sviramo mjesec dana, imam osjećaj da nismo svirali pola godine', priznao je.