nagradnjače

Darujemo vam 'Vodič kroz lektiru za više razrede osnovne škole'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 20.09.2017 12:40
  • Objavljeno 13.09.2017 u 14:36
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

S ovim priručnikom čitanje lektire je pravi užitak – za vaše klince, ali i za vas

Uh, ta lektira! Klinci nakon prva četiri razreda ulaze u ozbiljnije razdoblje svojeg osnovnog obrazovanja. Svi predmeti postaju zahtjevniji, pa tako i Hrvatski jezik. Osim gramatike i zadaćnica tu je i lektira. Razne su kritike usmjerene na izbor obaveznih naslova, no gradivo se mora proći, takvo kakvo je. Kada pogledate popis pisaca i njihovih knjiga s kojima se osnovnoškolci moraju uhvatiti u koštac i vi ćete se početi znojiti. I zato ovaj Vodič. Ovo je knjiga koja će razlomiti gradivo na jednostavnije elemente te pomoći djeci da i sami shvate vrijednost čitanja. Jer čitanje je jedna od najkorisnijih navika koju se može steći u djetinjstvu. Ovo nije prečac, ovo je samo nužna pomoć za probijanje kroz hrvatske i svjetske klasike kako bi djeca naučila što više.

Vodič kroz lektiru za više razrede osnovne škole donosi obilje informacija vezanih uz književna djela koja čine uobičajenu školsku lektiru. Vodič će učenicima pružiti pomoć u analizi književnih djela koja obrađuju na satima lektire i olakšati im pronalaženje osnovnih informacija u njihovu samostalnom radu. Na jasan i pregledan način VODIČ donosi: bilješke o piscima, sadržaje književnih djela, temeljne informacije o vrsti, kompoziciji, tematsko-idejnom sloju, likovima te jeziku i stilu djela, a u dodatku nalaze se osnovne upute za pisanje dnevnika čitanja.

Naslov: Vodič kroz lektiru za više razrede osnovne škole

  • Autor: Davor Uskoković
  • Format: 165 x 240mm
  • Broj stranica: 656 str.
  • Uvez: meki
  • Izdavač: Poetika

Čitateljima tportala darujemo tri Vodiča kroz lektiru za više razrede osnovne škole, a dobitnici su Darja Pavlić Grdjan, Ilija Čučković i Zdenka Ninić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi