razočarenje i tuga

Damir Kedžo se oglasio nakon što je doznao da i službeno neće predstavljati Hrvatsku na Eurosongu iduće godine

24.06.2020 u 09:59

Bionic
Reading

U utorak je s HRT-a potvrđeno da će se nova Dora kao natjecanje održati u veljači 2021., i na njoj će se izabrati naš novi eurovizijski predstavnik. Pjevač koji nas je ove godine trebao predstavljati na tom prestižnom natjecanju kaže da želi vjerovati da je odluka koju su na HRT-u donijeli ona najbolja za plasman i promociju hrvatske glazbe na najvećem festivalu u Europi

'Cijelo ovo Dora 2020. iskustvo je bilo puni krug. Od sreće do tuge, od pobjede do otkazivanja Eurovisona zbog Covida 19 , pa do otkazivanja mene kao izravnog predstavnika za Rotterdam 2021.', napisao je na Instagramu Damir Kedžo. Zahvalio se svima iz svog tima, bendu i djevojkama koje su s njim dijelile pozornicu u Opatiji i ovu virtualnu dok su ljudima diljem Europe i svijeta pjevali 'Divlji vjetre' online.

'Nije jednostavan ovaj roller coaster emocija i promjena izdržati, zato hvala još jednom svima i jedva čekam s vama prolaziti sve ono što će nam donijeti budućnost. Računajte na mene i najbolju moguću glazbu i emocije koje ću vam donijeti, a ja računam na vas. Ništa mi drugo ne treba', poručuje pjevač.

View this post on Instagram

Cijelo ovo DORA 2020. iskustvo je bilo puni krug. Od sreće do tuge, od pobjede do otkazivanja Eurovisona zbog Covida 19 , pa do otkazivanja mene kao izravnog predstavnika za Rotterdam 2021. Hvala svima, mom bendu, curama koje su sa mnom dijelile pozornicu u Opatiji i ovu virtualnu dok smo ljudima diljem Europe i svijeta pjevali “Divlji vjetre” online. Hvala svim ljudima iz mog tima i svima koji su dali srce i dušu u ovih par mjeseci da se za našu glazbu i našu zemlju čuje u najboljem mogućem svjetlu. Hvala svima na podršci i potpori sada kada znamo da je HRT odlučio da ima novo natjecanje i da nas u Rotterdamu 2021. izravno ne predstavljam ja. Nije jednostavan ovaj roller coaster emocija i promjena izdržati, zato hvala još jednom svima i jedva čekam s vama prolaziti sve ono što će nam donijeti budućnost. Računajte na mene i najbolju moguću glazbu i emocije koje ću vam donijeti, a ja računam na vas. Ništa mi drugo ne treba. Volim vas ljudi. The whole DORA 2020 experience was a full circle. From happiness to sadness, from winning Dora to cancellation of Eurovision because of Covid 19 and at the end canceling me as a direct representative for Rotterdam 2021. Thank you everyone, my band, my girls who shared the stage with me in Opatija and a virtual one while we sang “Divlji vjetre” online to people all over Europe and the world. Huge thank you to all the people from my team and all of those who gave their hearts and souls in these few months with the intention that our song and performance is seen and heard in the best possible light. We solely wanted to represent our music and country the best way we knew. Thank you all for your support and support in the last 24 hours since we know that HRT decided to have a new competition and that i will not directly represented Croatia in Rotterdam in 2021. This roller coaster of emotions and change is not easy to survive, so thank you all once again. I'm happily waiting to go with you through everything that the future will bring us. You can expect the best possible music and emotions that I will bring to you, and I belive you will be with me. I don't need anything else. I love you people."

A post shared by DAMIR KEDZO (@damirkedzo) on

Kaže da je razočaran i tužan.

'Žao mi je što su ljudi koji su na HRT-u odlučivali o tome tko će predstavljati Hrvatsku na Euroviziji 2021. u Rotterdamu odlučili da to neću biti ja. Želim vjerovati da je odluka koju su donijeli ona najbolja za plasman i promociju hrvatske glazbe na tom najvećem festivalu u Europi i jednom od najvećih u svijetu. Pjesmu ‘Divlji vjetre’ na Dori su izabrali ljudi, moj narod i svi oni koji vole ono što radim i vjeruju u mene, moje pjevanje i kvalitetu glazbe koju stvaram. Publika me je svojim glasovima odabrala da predstavljam našu zemlju i to je moja pobjeda koju mi nitko ne može oduzeti', izjavio je za Jutarnji list.

Iskusio je, kaže, na svojoj koži kako je kad 'ispuniš sve kriterije, ali 'nisi imao sreće', kada si napravio sve najbolje i onda dobiješ crveni karton'. 'Koliko god teško sve ovo bilo, vjerujem da mi je to životna škola. Ali ono što te ne ubije, ojača te i ja sad jače nego ikad želim ostvariti svoje snove', ističe Damir Kedžo.

Nastup na Dori osvetio je baki i mami. 'Uvijek su bile tu, ponosne na svaki moj uspjeh i korake prema ostvarenju snova. Pobjedu na Dori ništa ne može umanjiti i ta pobjeda pripada njima. One su najzaslužnije što sam danas ovdje gdje jesam. Nakon što sam morao odgovarati na njihova pitanja: ‘Zašto takva nepravda?’, ‘Zašto me nisu poslali?’, ‘Misle li da nisam dovoljno dobar?’, podijelio sam s njima neke lijepe stvari koje me poslovno čekaju i time im vratio osmjeh na lice. Njima je najvažnije bilo vidjeti da sam ja dobro', napominje pjevač.