3. studenog

Daleka Obala sljedećeg petka Tvornicu kulture pretvara u ‘Wonderland’

27.10.2023 u 15:41

Bionic
Reading

Petak, 3. studenog 2023. // Zagreb, Tvornica kulture

Daleka Obala sljedećeg će petka, 3. studenog 2023. godine, ponovno nastupiti u Tvornici kulture i napraviti veliki tulum u Zagrebu. Ususret velikom koncertu objavili su i novi singl ‘Wonderland’ izdvojen s Porinom nagrađenog albuma ‘Kao sad’.

Daleka Obala - Wonderland (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže

Daleka Obala u rujnu je objavila spot za singl ‘Wonderland’, četvrtu pjesmu s albuma ‘Kao Sad’, kojim slušatelje i gledatelje u rokerskoj maniri vodi u čaroban svijet mašte i zemlju čudesa inspiriranu Disneyjem. Tekst pjesme potpisuju Boris Hrepić i Zoran Ukić koji je zaslužan i za glazbu, dok su aranžman napravili bubnjar Zoran Ukić, gitarist Boris Hrepić, basist Jadran Vušković, pjevač i saksofonist Jakša Kriletić Jordes te producent Leo Anđelković. Spot je snimljen u režiji Dinka Čvorića Doringa, a objavljen je za izdavačku kuću Dancing Bear.

DALEKA OBALA- DI SI TI Izvor: Društvene mreže

Album ‘Kao Sad’ Daleka je Obala objavila u studenom 2022. godine nakon više od 20 godina duge diskografske pauze. Povratnički je album osvojio srca publike, ali i kritike, a okrunjen je i prestižnom nagradom Porin u kategoriji za Najbolji album rock glazbe. Album su obilježile i brojne suradnje, od kojih se izdvajaju one s Nenom Belanom, Antonijom Vrgoč, Darkom Bakićem, Silvijom Vargom i Vedranom Križanom.

DALEKA OBALA- NEMA TE Izvor: Društvene mreže

Znakovito je i to da se ove godine obilježava 30 godina od objave albuma ‘Mrlje’ (1993.) nastalog u vrijeme rata, na kojemu se nalaze i veliki hitovi: ‘Mrlje’, ‘Ona zbori’, ‘Mojoj Lijepoj’, ‘Marica’ ili ‘Oni nas gađaju’. Energični će Dalmatinci u Tvornici kulture izvesti najveće uspješnice iz kataloga svoje bogate diskografije. Legendarne su pjesme postale rock himnama svih generacija, a Daleka će uz pjesme s aktualnog albuma ‘Kao Sad’ izvesti i vječne hitove poput ‘Četrnaest palmi’, ‘Di si ti’, ‘Nema te’, ‘Tonka’, ‘Ruzinavi brod’, ‘Lipi dani’ ili ‘Od mora do mora’.

Izvor: Društvene mreže

Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 21 euro. U prodaji su i VIP ulaznice po cijeni od 27 eura koje osiguravaju sjedeće mjesto na galeriji Tvornice kulture.