skandalozni ljubavni par

'Coco Chanel i Igor Stravinski' – strastvena afera u filmu za pamćenje

31.08.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Coco Chanel i Igor Stravinski (Coco Chanel & Igor Stravinsky) romantično-povijesna je drama u kojoj ćete prateći vrtoglavu aferu dvoje ikona 20. stoljeća u jednom trenutku jednostavno utonuti u razuzdanim 20-ima…

Ona je bila kraljica stila, pionirka modnog svijeta i moderna arbiterka elegancije; on je bio razulareni skladatelj, svojevrsna rock'n'roll zvijezda svoga vremena, enfant terrible klasične glazbe... a zajedno su (potencijalno) činili jedan od najneočekivanijih i najskandaloznijih ljubavnih parova prve polovice 20. stoljeća.

Ima neka tajna veza...

Coco Chanel i Igor Stravinski (Coco Chanel & Igor Stravinsky) ekranizacija je romana Coco i Igor britanskog romanopisca, pjesnika i scenarista Chrisa Greenhalgha čiju glavnu tematsku preokupaciju čini s jedne strane veoma intrigantna, a s druge, pak, nikad dostatno potvrđena ljubavna afera između dvoje osebujnih, strastvenih, kreativnih te u svakom slučaju nesvakidašnjih ličnosti koje su itekako uspjele ostaviti svoj trag na 'svjetskoj pozornici'.

Da između Coco i Igora doista postoji 'neka tajna veza' vidljivo je već u uvodnoj sceni vremenski smještenoj u 1913. godinu, a prostorno u, naravno, grad ljubavi, odnosno Pariz gdje Igor premijerno izvodi svoje čuveno Posvećenje proljeća nailazeći pritom na opće te vrlo neugodno nerazumijevanje publike... izuzev Coco koja biva zatečena onime što čuje. Sedam godina kasnije, Igor i Coco ponovno se susreću te zahvaljujući igri sudbine završavaju pod istim krovom pod kojim nekadašnja tajna veza ubrzo metamorfozira u ljubavnu aferu spremnu prožeti ostatak ove romantično-povijesne drame.

Osim raskošnom produkcijom koja je gledatelja uistinu u stanju 'prebaciti' u razuzdane 20-e, uvjerljivim dijalozima te izraženom kemijom između ambasadorice za Chanel, bivšeg modela te glumice Anne Mouglalis koja tumači Coco i popularnog danskog glumca Madsa Mikkelsena (nama vjerojatno najpoznatiji kao antagonist Le Chiffre u filmu Casino Royale ili, pak, kao Hannibal Lecter u seriji Hannibal) u ulozi Igora, Coco Chanel i Igor Stravinski može se pohvaliti i nesvakidašnjom, gotovo senzualnom elegancijom, a u koju se i sami možete uvjeriti putem streaming servisa Pickbox NOW.