'cry macho'

Clint Eastwood je opet u sedlu: U svom novom vesternu ponovo jaše i udara

17.09.2021 u 10:40

Bionic
Reading

Premda mu je 91 godina, Clint Eastwood ne samo da režira vestern 'Cry Macho' nego u njemu ponovo jaše i udara. Legendarnu holivudsku zvijezdu mirovina nikad nije zanimala pa u novom filmu, glumi bivšeg šampiona rodea koji prihvaća svoj zadnji posao

Mike Milo (Eastwood) mora otputovati u Meksiko te pronaći i vratiti Rafu, sina svojega bivšeg šefa i usput naučiti jahati.

'Taj film je trebao biti snimljen prije 40 godina', poručio je Eastwood u najavi.

'Ja sam premlad za ulogu pa bi mogli angažirati Roberta Mitchuma, a ja ću režirati', prepričao je što je rekao tadašnjem producentu.

Čini se da filmu tada nije bilo suđeno snimanje pa je Eastwood četiri desetljeća poslije odlučio sam preuzeti ulogu, na oduševljenje producenta i dugogodišnjeg suradnika Tima Moorea.

'Svi vole vidjeti Clinta kao kauboja, u sedlu', rekao je Moore. 'Nije bio na konju od Nepomirljivih', dodao je, govoreći o filmu koji je 1992. osvojio Ocara. 'Prvi dan kad smo ga na setu snimali na konju, ekipa je bila oduševljena. Bio je to poseban trenutak'.

  • +10
Clint Eastwood Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Eastwood, višestruki oskarovac, globalnu je slavu stekao kao glumac u špageti vesternima poput 'Za šaku dolara' i 'Dobar, loš, zao'.

Iako je objavio da se povlači kao glumac nakon 'Gran Torina' 2008. godine, ovo mu je treći put da se od tada vraća ispred kamere.

'Cry Macho' će se u petak istodobno početi prikazivati u kinima i na platformi HBO Max. Iz objavljenih isječaka vidi se da će se Mike i Rafo unatoč velikoj razlici u godinama zbližiti na opasnom putovanju nazad u Teksas.

'Nekad si bio jak, macho', kaže mu Rafo, kojega glumi Meksikanac Eduardo Minett. 'Nekad sam bio štošta', odgovara mu Mike.

Cry Macho Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube