Prehrana sportaša ključan je dio njihove pripreme jer osigurava energiju i nutrijente potrebne za optimalne sportske rezultate, a Tomislav Đukić brine se da naši Vatreni dobiju samo najbolje od najboljeg
Tomislav Đukić, chef hrvatske nogometne reprezentacije, poznat je po brzini i spretnosti u pripremi obroka za igrače na važnim utakmicama. Poznato je da posebnu pažnju posvećuje kvaliteti namirnica, a osobno najviše uživa u sezonskim proizvodima koji su najbolji za određeno doba godine.
Prije putovanja reprezentacije, na Đukiću je detaljna organizacija nabave svježih sastojaka kako bi igrači uvijek bili u top formi.
Naglašava kako u našim redovima nema vegana ili vegetarijanaca u timu, ali se zato jede puno povrća, salata te žitarica poput kvinoje, kuskusa, ječma i bulgura. Pritom često koristi mrkvu, grašak, peršin i celer te sve one sastojke koje je dozvoljeno u obrocima što bliže danu utakmice.
Osim stroge brige o prehrani, Đukić kaže da se ne smije zaboraviti ni 'hormon sreće' pa tako u jelovniku reprezentacije zna biti i tradicionalna sarma, kao mali podsjetnik na domaće okuse i zadovoljstvo u jelu: 'Pazi se na svaki dio, svakog igrača, znamo njihove navike napamet pošto dolaze iz različitih klubova i regija, a i genetika čini svoje, a ne smijemo i hormon sreće zaboravit pa moramo pojest i sarmu', rekao je za In Magazin.
Svakom igraču pristupa individualno imajući na umu njihove prehrambene navike, genetske specifičnosti i osobne ukuse.