TOMISLAV ĐUKIĆ

Chef Vatrenih otkrio: Ovo domaće jelo diže na noge našu repku

26.11.2025 u 09:12

Bionic
Reading

Prehrana sportaša ključan je dio njihove pripreme jer osigurava energiju i nutrijente potrebne za optimalne sportske rezultate, a Tomislav Đukić brine se da naši Vatreni dobiju samo najbolje od najboljeg

Tomislav Đukić, chef hrvatske nogometne reprezentacije, poznat je po brzini i spretnosti u pripremi obroka za igrače na važnim utakmicama. Poznato je da posebnu pažnju posvećuje kvaliteti namirnica, a osobno najviše uživa u sezonskim proizvodima koji su najbolji za određeno doba godine.

Prije putovanja reprezentacije, na Đukiću je detaljna organizacija nabave svježih sastojaka kako bi igrači uvijek bili u top formi.

Pet namirnica koje čuvaju srce i produžuju život Izvor: Ostale fotografije / Autor: Montaža: Neven Bučević

Naglašava kako u našim redovima nema vegana ili vegetarijanaca u timu, ali se zato jede puno povrća, salata te žitarica poput kvinoje, kuskusa, ječma i bulgura. Pritom često koristi mrkvu, grašak, peršin i celer te sve one sastojke koje je dozvoljeno u obrocima što bliže danu utakmice.

Osim stroge brige o prehrani, Đukić kaže da se ne smije zaboraviti ni 'hormon sreće' pa tako u jelovniku reprezentacije zna biti i tradicionalna sarma, kao mali podsjetnik na domaće okuse i zadovoljstvo u jelu: 'Pazi se na svaki dio, svakog igrača, znamo njihove navike napamet pošto dolaze iz različitih klubova i regija, a i genetika čini svoje, a ne smijemo i hormon sreće zaboravit pa moramo pojest i sarmu', rekao je za In Magazin.

Izabel i Mateo Kovačić
  • Izabel i Mateo Kovačić
  • Izabel i Mateo Kovačić
  • Izabel i Mateo Kovačić
  • Izabel i Mateo Kovačić
Izabel i Mateo Kovačić Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Svakom igraču pristupa individualno imajući na umu njihove prehrambene navike, genetske specifičnosti i osobne ukuse.