POTPUNO ISKRENO

Charlize Theron iskreno o majčinstvu: 'Biti roditelj je lijepo i teško'

08.11.2023 u 14:30

Bionic
Reading

Slavna južnoafrička glumica jedna je od najvećih zvijezda u show bussinesu, ali kad je u pitanju privatni život, ne govori puno o njemu. Smatra da to što je poznata ne bi trebalo utjecati na živote njezine djece, no sada je otvorila dušu pričajući o njima

Charlize Theron je majka 11-godišnje transrodne kćeri Jackson i 7-godišnje August i svakako joj nije strana interakcija s mladima, osobito otkako je 48-godišnja glumica 2007. godine pokrenula Charlize Theron Africa Outreach Project kako bi podržala afričku mladež u borbi protiv HIV-a i AIDS-a. 'Postoji stvarna moć u dječjoj nevinosti koju gubimo što smo stariji, tako da je sjajno imati dvoje klinaca', kazala je.

Njezino 'roditeljsko putovanje' počelo je 2012. kada je usvojila Jacksona, a tri godine kasnije i August. Južnoafrikanka je otkrila da je oduvijek znala da će posvojenje biti njezin put do majčinstva zbog svog odgoja i ranog izlaganja sirotištu i djeci u potrebi. Velik dio njezinog odrastanja također je pridonio njezinim filantropskim naporima u rješavanju problema svoje domovine, poput rodno uvjetovanog nasilja, nezaposlenosti i ubojstava.

  • +5
Charlize Theron Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

 

Glumici je važno osigurati da su njezina djeca 'informirana i svjesna', ali isto tako i održavanje ravnoteže u njihovoj izloženosti na društvenim mrežama. 'Uvijek sam željela imati otvoren razgovor sa svojom djecom i želim da se osjećaju kako mogu doći i razgovarati sa mnom o bilo čemu. Kada bi spomenuli nešto što je neprimjereno, uvijek bih pomislila: 'Ne budi stroga. Samo budi cool. Osjećaju se dovoljno sigurno da to podijele sa mnom i želim da tako nastave', rekla je glumica.

PROVOD U DISNEYLANDU

Charlize Theron kćeri priuštila dan o kakvom maštaju sva djeca

Pogledaj galeriju

Kroz uspone i padove roditeljstva, Theron je rekla da je još više počela cijeniti svoju majku. 'Kada ste u roditeljstvu i sami to doživljavate, razumijete kako ste mogli biti puno bolji kao dijete', priznala je. Također se prisjetila kako ju je njezina majka zaštitila kada je njezin otac, kojeg je poznavala samo 'kao alkoholičara', pucao iz pištolja na njih.

'Moja mama je učinila ono što mislim da bi svaka majka učinila u situaciji u kojoj morate izabrati hoćete li to biti vi i vaše dijete. Moja majka se izložila stvarnoj opasnosti kako bi me zaštitila. Danas sam ovdje zbog nje', naglasila je.

MAMA NA PRVOM MJESTU

Ležeran look i nova frizura: Charlize Theron snimljena u najdražem društvu

Pogledaj galeriju

Unatoč pretrpanom rasporedu, kćeri su joj uvijek prioritet. Charlize ističe da je više pokreću nagrade i izazovi majčinstva nego oni glume. 'Sve njihovo mi je na prvom mjestu', rekla je Theron. 'Kad ne radim ja sam vozač Ubera, vozim svoju djecu cijeli dan, cijelu noć, na sve njihove aktivnosti. Biti roditelj je lijepo i teško', poručila je.

Također je ispričala da je školovanje njezinih dviju kćeri bilo 'nevjerojatno stresno' usred pandemije. Dotakla se i rada s mladima i koliko je to promijenio njezin pogled na radost i nadu. 'To vas tjera da shvatite da je za sreću i uživanje u ovom dragocjenom životu koji imamo potrebno vrlo malo'.