dobitnica bafte

Cate Blanchett priznala zašto je riskirala karijeru ulogom u filmu 'Tar'

21.02.2023 u 12:16

  • +8

Cate Blanchett

Izvor: Profimedia / Autor: RUNE HELLESTAD / UPI / Profimedia

Bionic
Reading

Velikanka Hollywooda očito se vrlo dobro snašla u ulozi njemačke dirigentice jer je, osim nominacije za Oscar, osvojila nagradu BAFTA. Ipak, priznala je kako je uloga vrlo izazovna te je zbog nje stavila čitavu karijeru na kocku

Cate Blanchett sinoć je trijumfirala osvojivši nagradu BAFTA za ulogu u filmu 'Tar'. Ranije ovog mjeseca za isti je film osvojila i nominaciju za Oscar, a povodom osvajanja britanske cijenjene nagrade otvorila je dušu o izazovima s kojima se suočila snimajući film.

Glumica je osvojila nagradu za najbolju žensku glumicu, a pobijedila je Violu Davis, Anu de Armas, Danielle Deadwyler, Emmu Thompson i Michelle Yeoh. Tijekom pobjedničkog govora zahvalila se kolegama i kolegicama, čestitala im na izvrsnim izvedbama i rekla kako su oni 'vrh ledenog brijega'.

Cate Blanchett priznala je da je njezina uloga u Taru vrlo opasna zbog delikatne teme. Glumi poznatu dirigenticu Lydiju Tar, koju se smatra jednom od najvećih živućih skladatelja-dirigenata i prvom ženom ravnateljicom velikog njemačkog orkestra. Problematična je činjenica da je velika glazbenica optužena za seksualno zlostavljanje!

Zahvalila se svojem suprugu Andrewu, majci i djeci za razumijevanje i podršku koje joj pružaju. Zbog uloge u filmu 'Tar' provela je puno vremena daleko od kuće jer je film većinom sniman u Njemačkoj, gdje je i živjela glavna junakinja djela.

Glumica je zasjala u crnoj haljini s potpisom Maisona Margiela, poznatog belgijskog modnog dizajnera. S obzirom da je glumica velika protivnica hiperprodukcije odjeće, i ovaj je put reciklirala outfit pa je ova haljina već viđena na dodjeli Oscara 2015. godine.

  • +8
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: RUNE HELLESTAD / UPI / MARECHAL AURORE/ABACA / ABACA PRESS / DAVID FISHER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA