u privatnoj bolnici

Camillin izraz lica otkrio stanje kralja Charlesa nakon operacije

26.01.2024 u 18:39

Bionic
Reading

Britanski kralj Charles je 'dobro' nakon što je podvrgnut operativnom zahvatu zbog proširene prostate, rekli su izvori

Charles je viđen kako s kraljicom Camillom ulazi u londonsku kliniku u petak ujutro - istu bolnicu koja se brine o princezi od Walesa nakon operacije abdomena.

Camilla je privatnu bolnicu napustila u 15.10 sati istog dana i izgledala je dobro raspoložena smiješeći se novinarima prije nego što je ušla u automobil. Smatra se da je planirani zahvat obavljen i da je on dobro.

Ranije u petak, Charles je odvojio vrijeme da posjeti svoju snahu Kate, koja je 11. dan u bolnici nakon što je prošli tjedan podvrgnuta uspješnoj velikoj operaciji.

Buckinghamska palača je ranije rekla da je Charles primljen u londonsku bolnicu na planirano liječenje'. Nije poznato koliko će provesti u bolnici.

Sam Charles je priopćio kako je sretan što je vijest o njegovoj operaciji proširila svijest o tom zdravstvenom pitanju.

'Njegovo Veličanstvo htjelo bi zahvaliti svima koji su tijekom tjedna izrazili dobre želje te je sretan što njegova dijagnoza ima pozitivan utjecaj na svijest o javnom zdravlju', priopćila je Palača.

  • +6
Kralj Charles III Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Kraljevska obitelj u pravilu ne otkriva detalje o bolestima svojih članova, no Charles je bio otvoren podijeliti svoje stanje kako bi ohrabrio muškarce koji imaju slične simptome da odu na pregled.

Državna agencija za zdravstvo NHS izvijestila je kako je broj posjeta njezinoj stranici o zdravlju prostate narastao za 1000 posto.