novi život u aziji

Brzo se snašla: Poslušajte kako Vitomira Lončar govori kineski

15.09.2017 u 10:26

Bionic
Reading

Glumica i direktorica kazališta Mala scena i njezin suprug Ivica Šimić početkom listopada prošle godine preselili su se u Kinu. U gradu Xi'anu supružnici su pronašli priliku za napredovanje u poslu, a daleka destinacija pokazala se kao idealna solucija. Vitomira Lončar je već itekako dobro savladala kineski

Vitomira Lončar uoči odlaska u Kinu promovirala je četvrti dio svoje knjige 'Slamka spasa'. I prije preseljenja u Kinu je naumila naučiti kineski jezik te ga je svakodnevno učila tri sata.

Sudeći prema objavi dugogodišnje prijateljice, redateljice Snježane Banović, koja se pohvalila na Facebooku njezinim govorom ispred studenata sveučilišta Euroazija u Xi'anu, Vitomira je sjajno savladala kineski.

Vitomirin suprug Ivica je u Xi'anu, gradu s 12 milijuna stanovnika, preuzeo umjetničko ravnateljstvo nad Meriton Children's Theatreom.

Ponudu da ode iz Hrvatske ovaj je uspješni bračni par dobio još 1987. godine, kada su zamalo završili u Njemačkoj, a tijekom devedesetih otvarale su im se mogućnosti da se odsele u Ameriku.

'Za mene mjesta ovdje više nema. Maknuli su me s Akademije dramskih umjetnosti, gdje mi je prirodno mjesto. Za ljude ovdje bolesnica sam i luđakinja. Zato moram otići u političku emigraciju. U Kinu', poručila je glumica i doktorica znanosti prije odlaska u Kinu.