SKUPA KAD JE NAJTEŽE

Brojni poznati šalju poruku podrške i uključili se u pomoć za građane Petrinje i Siska, javljaju kako su oni i njihovi najmiliji

29.12.2020 u 18:50

Bionic
Reading

Šok i novi stres nastao je nakon što snažan potres jačine 6,3 Richtera u utorak pogodio područje središnje Hrvatske. Podrhtavanje se osjetilo diljem čitave zemlje, a velik dio broj poznatih Hrvata odmah je reagirao te su se na društvenim mrežama organizirali nesebično nudeći svoju pomoć, dijele objave nepoznatih osoba koje žele pružiti smještaj, bilo kakvu vrstu pomoći osobama s područja Petrinje i Siska. Neki svojim prijateljima javljaju kako su oni i njihovi najmiliji koji se nalaze u to području

Nema tko se od poznatih nije angažirao da na bilo koji način pomognu unesrećenima, otvaraju grupe za pomoć stradalima u potresu, šire i brojne oglase u kojima su vlasnici apartmana i stanova pozivaju sve koji su ostali bez krova nad glavom da besplatno borave u njihovim kućanstvima.

Neki su i sami, poput Roberta Knjaza odlučili sjesti u automobil i otići pomoći građanima Petrinje 'Idemo ekipa, dućani još rade - udružimo se svi i pomozimo onima kojima je najpotrebnije. Pokažimo koliko srce imamo za Petrinju i Sisak', napisao je scenarist, redatelj i voditelj.

Domaća HRT-ova voditeljica Binga Mirna Maras Batinić je pak svoje pratitelje, svima koji su je zvali i brinuli za njezinog 11-godišnjeg sina Niku, obavijestila kako je dječak, koji se nalazio u Petrinji za vrijeme potresa, dobro. Podsjetimo, dječaka je dobila u braku s trenerom fitnessa Marijem Valentićem koji je rodom iz Petrinje.

  • +3
Mirna Maras Batinić Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Za sve koji pitaju, Niko je dobro hvala Bogu. Još je u Petrinji, uskoro se vraća u Zagreb. Srce puca doslovno. Drži se Petrinja, Sisak i svi ostali pogođeni gradovi', napisala je voditeljica na društvenoj mreži.

Iz Siska se svojim fanovima i prijateljima javila i prevoditeljica i glazbenica, bas gitaristica ugaslih The Bambi Molestersa i novog benda L. H. D., Lana Furlan Zaborac. 'Na sreću mi smo svi dobro. Grad nije. Petrinja isto. 6,4 je jako. Nema struje, mobiteli slabo rade', poručila je.