preminuo u 74. godini

Brojni kolege se opraštaju od Mile Hrnića: Bio si izbačen sa scene. Oprosti radi drugih

16.09.2023 u 13:23

Bionic
Reading

Mnogi glazbenici i kolege se opraštaju od Mile Hrnića koji je preminuo u 74. godini, nakon duge i teške bolesti

"Umro je Milo Hrnić, jedan od najboljih u zabavnoj glazbi Hrvatske. Dubrovčanin zaljubljen u svoj grad i Domovinu. Podario je brojne popularne pjesme našoj zemlji i svijetu... Ponosan sam što smo surađivali i ostvarili velike uspjehe. Isto tako sam bio zgrožen kad je nakon Domovinskog rata bio praktično izbačen sa scene. Ispravna je bila moja slutnja, jer se to dogodilo i brojnim drugim pjevačima zabavne glazbe. Oprosti radi drugih i počivaj u miru Božjem dragi prijatelju Milo!", napisao je Matko Jelavić.

'Ostavio si neizbrisiv trag'

"I kad ne bude nas više bilo pivat će se pisme naše… Jedan od rijetkih naših pjevača kojeg sam obožavala i obožavam slušati… Jedan od rjetkih čije pjesme i sama imam na svom repertoaru… Dragi prijatelju, sve riječi su suvišne, ostavio si neizbrisiv trag mnogim generacijama, počivaj u miru dragi Milo Sućut obitelji i svima koji su ga voljeli i poštivali", napisala je Marina Tomašević.

'Izgubio je svoju posljednju bitku'

Od Hrnića su se oprostili i iz Croatia Recordsa.

"Legendarni dubrovački pjevač Milo Hrnić izgubio je svoju posljednju bitku. Bio je omiljen među publikom i kolegama, a njegove hitove poput Kome bi šumilo more moje sinje, Budi noćas mirno more, Požurite konji bijeli i mnoge druge, znaju sve generacije. Svoj diskografski put započeo je 1980. godine, a već drugi studijski album objavljuje za Jugoton, potom i Croatia Records. U svojoj bogatoj karijeri dobio je brojna priznanja i nagrade, objavio dvadeset studijskih albuma, a posljednji Sve za ljubav Croatia Records objavila je 2011. godine. Zbogom legendo...", poručili su iz Croatia recordsa.