preutjecajna je

Brojke samo rastu: Kako je Taylor Swift promijenila Super Bowl?

12.02.2024 u 16:41

Bionic
Reading

Iako se mnogi neće složiti, popularna pjevačica popularizirala je američki nogomet! Otkako je objavljeno da su Taylor Swift i igrač Chiefsa Travis Kelce u ljubavnoj vezi te otkako ona stiže na njegove utakmice, pred malim se ekranima okupljaju i novonastali obožavatelji sporta (i, naravno, nje i njega)

Taylor Swift itekako ispisuje povijest glazbene industrije, o čemu svjedoči i činjenica da je postala je prva osoba koja je četvrti puta osvojila nagradu za album godine. Slušaju je svi, od onih najmlađih do onih nešto starijih, a mnogim je djevojčicama veliki uzor, a njezine pjesme utjeha. Iako njezine pjesme pjevaju o neuspjelim ljubavima, ljubav nje i Travisa Kelcea opet je u središtu nakon nedjeljnog finala Super Bowl.

Dolazak Taylor Swift na stadion Allegiant u Las Vegasu u nedjelju privukao je golemu pozornost jer je samo dan ranije pjevačica nastupala u Tokiju. Neizvjesnost utakmice mogla se rezati nožem, prvi put smo vidjeli pjevačicu u stanju iskrene navijačke napetosti, a onda su Chiefsi pobijedili te su uslijedili pobjednički poljupci i dugački zagrljaji para koji trenutno ima status kakav su nekoć uživali Beckhamovi.

Neki tvrde da se rodila prava i iskrena ljubav koja bi uskoro mogla rezultirati i zarukama, no neki misle da je ljubav neiskrena i da se sve radi isključivo radi slave.

PRED MILIJUNIMA GLEDATELJA

Taylor Swift i Travis Kelce nisu se suzdržavali: Strastveni poljupci nakon osvojenog Super Bowla

Pogledaj galeriju

S obzirom da većina ženske populacije ranije nije imala gotovo nikakav interes za američki nogomet niti je imala pojma tko je uopće Travis Kelce, jasno je da je veza sportaša i pjevačice privukla pozornost i onih koji inače nisu pratili NFL. Otkako su se u rujnu pojavila šuškanja o njihovoj vezi, cijela nova legija obožavatelja uključila se u američki nogomet.

Utjecaj popularne pjevačice okupio je brojne nove gledatelje ispred televizora, a okupljena nova publika pretežito je ženska. Vrijednost brenda Chiefsa i NFL-a postigla je vrijednost od 331 milijun dolara, a o rastu popularnosti sportaša svjedoči i činjenica da je prodaja replike njegovog dresa porasla za čak 400% nakon što je Swift prvi put prisustvovala utakmici.

Čini se da je Kelce zadovoljan dodatnom pozornošću te je prije Super Bowla rekao: 'Bilo je zabavno okupiti Swifties u Chiefs Kingdomu i uključiti ih u nogometni svijet.'

znak prestiža

Poznata lica ni ove godine nisu propustila Super Bowl, evo tko se pojavio

Pogledaj galeriju

Kako to obično biva, u sve se uplela i politika pa su se razvile teorije zavjere da je veza poslužila kako bi se namjestilo prvenstvo te pomoglo predsjedniku Joeu Bidenu ponovno izabran. Uoči Super Bowla povjerenik NFL-a Roger Goodell odlučno je odbacio te teorije zavjere.

Travis Kelce još je prije nekoliko mjeseci rekao da mu Swift donosi sreću pa ni ne čudi da su jučer navijači Chiefsa slavili! Iako mnogima nije draga činjenica da je sport pao u drugi plan, drugi se mogu samo zahvaliti 'srećonoši Swift' što je iz Japana 'zapalila' za Las Vegas i još jedanput donijela sreću timu svog novog dečka.

  • +7
Taylor Swift i Travis Kelce Izvor: Profimedia / Autor: Rob Carr / Getty images / Profimedia