na prevaru ga dobio

Britanska policija odustala od istrage šokantnog intervjua Lady Di iz 1995. koji je odjeknuo poput bombe

04.03.2021 u 15:45

Bionic
Reading

Britanska policija objavila je u četvrtak da neće otvarati istragu o šokantnom intervjuu koji je 1995. godine princeza Diana dala novinaru BBC-a, a ovaj je optužen da je privolu za intervjuu dobio krivotvorenjem dokumenata

'Nakon iscrpne analize i savjeta koje smo primili, odlučili smo da nije oportuno otvarati kaznenu istragu o tim navodima', priopćio je zapovjednik londonske policije Alex Murray.

Intervju, koji je u emisiji Panorama pogledalo gotovo 23 milijuna Britanaca, odjeknuo je poput bombe jer je princeza Diana, koja je dvije godine poslije poginula u prometnoj nesreći u Parizu, tom prilikom ustvrdila da su njezinu bračnu zajednicu činile 'tri osobe', misleći na vezu koju je princ Charles održavao s Camillom Parker Bowles, a priznala je da je i sama imala romantičnu vezu.

Par je počeo odvojeno živjeti 1992., a službeno se razveo 1996. Princ Charles, britanski prijestolonasljednik, diskretno se vjenčao s Parker Bowles 2005.

Dvadeset pet godina nakon tog intervjua, Dijanin brat Charles Spencer optužio je novinara Martina Bashira da je krivotvorio dokumente i na taj način ishodio intervju. Tvrdi da mu je Bashir pokazao bankovne doznake - za koje se naknadno pokazalo da su lažne - kao dokaz da obavještajne službe plaćaju dvije osobe s britanskog dvora da špijuniraju njegovu sestru.

  • +6
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: michael melia / Alamy / Alamy / Profimedia

'Da nisam vidio te doznake, ne bih nikada predstavio Bashira svojoj sestri', napisao je Spencer lani u pismu BBC-ju i zatražio da mu ispriku zbog takvih 'nečasnih' postupaka.

BBC je u studenome objavio da je otvorio neovisnu istragu o tom intervjuu, a što je pozdravio princ William, stariji sin Diane i Charlesa.

'U toj aferi, kao i u svakoj drugoj, ako se pojave novi važni dokazi, mi ćemo ih razmotriti', objavila je policija.

Intervju princeze Diane Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube