svjetski dan zdravlja

Britanska kraljica izrazila 'vječnu zahvalnost' zdravstvenim radnicima u svijetu

07.04.2020 u 15:06

Bionic
Reading

Britanska kraljica Elizabeta II. u utorak je poslala poruku 'vječne zahvalnosti i svakog dobra' svim zdravstvenim djelatnicima na Svjetski dan zdravlja

'Želim zahvaliti svima koji rade u zdravstvenoj struci na vašoj nesebičnoj predanosti i marljivosti dok preuzimate vitalno važnu ulogu u zaštiti zdravlja i dobrobiti ljudi', rekla je kraljica.

Na službenom Twitter profilu kraljevske obitelji objavljen je video s kraljičinom porukom koju prate isječci kraljice i drugih članova njezine obitelji u njihovom posjetu bolnicama.

U videu je troje njezine djece - princ Charles sa suprugom Camillom, princeza Anne i princ Edward. U videu je i kraljičin unuk, princ William sa svojom suprugom Kate Middleton.

'U izazovnim vremenima na svjetlo izlazi ono najbolje od ljudskog duha, predanost medicinskih sestara, primalja i drugih zdravstvenih djelatnika. Svima su nam primjer', rekla je kraljica.

'Moja obitelj i ja upućujemo vam vječnu zahvalnost i želimo svako dobro.'

93-godišnja kraljica boravi u dvorcu Windsor sa svojim suprugom, 98-godišnjim princom Philipom.

  • +5
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

U nedjelju je u rijetkom televizijskom obraćanju poručila Britancima da će oni pobijediti koronavirus ako budu poštivali mjere izolacije.

Prizvala je ratni duh nacije obećanjem "ponovno ćemo se sresti", izravnom referencom na najpoznatiju britansku pjesmu za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Njezin sin, 71-godišnji princ Charles oporavio se od covida-19. Putem video veze otvorio je u petak iz svog doma u Škotskoj novu terensku bolnicu u Londonu.