MONOLOG KOJI ĆE NASMIJATI

Arijana Čulina: 'Nikad nisam voljela rukovanje, a nisam ga nikad ni razumjela kao običaj'

08.04.2020 u 12:43

Bionic
Reading

Mnoge domaće zvijezde posljednjih tjedana, tijekom borbe protiv epidemije koronavirusa, borave u toplini i sigurnosti vlastitog doma. Prvakinja Drame HNK Split pozdravlja sve iz svog i to monologom protiv rukovanja iz njene knjige 'Za Europu spremni' koju je napisala 2004. godine. U svom videu dotakla se donedavno uvriježenog običaja - rukovanja

'Evo dragi moji znam da vam nije lako biti doma pogotovo ako je lijep i sunčan dan. Mi umjetnici malo ćemo vam zato nastojati razbiti te sate provedene kući, ako možemo, s nekim malim doprinosom. Ja ću nešto što je aktualno', kaže Arijana Čulina na početku svog videa.

Glumica je pojasnila da to njoj nije higijenski. Na svoj osebujan način o tome piše, a sve kako bi ispunila vrijeme onima koji ne znaju što će sa sobom kod kuće. Ujedno poziva sve koji mogu da se priključe akciji Crvenog križa te, u granicama vlastitih mogućnosti, uplate pomoć najviše pogođenima trenutnom krizom.

Izvor: Društvene mreže

Arijana Čulina smatra da je izolacija puno toga promijenila i ukazala nam, dobrog i lošeg.

'Ma koliko teška situacija bila malo nam je pokazala da bi, šta bi mi Dalmatinci rekli, trebali stat na balun. Manje jurcati, više se posvetiti bližnjima, uživati u malim stvarima, okrenuti se sebi, prirodi, a s druge strane, na žalost, pokazala je da mnogi nisu u stanju provesti više vremena u svoja četiri zida. Nasilja je, na žalost, uvijek bilo i rado bih dala recept kako se kroz umjetnost može smanjiti i kako parovi mogu lakše funkcionirati u jednom prostoru, ali ne znam da li će to biti učinkovito. Moj recept, koji i sama primjenjujem, je dati slobodu sebi i onom drugom u osobnom razvoju i nekim njegovim zadovoljstvima', rekla je za Reci. hr.

Pravilno pranje ruku