USPJEŠNA DUBROVKINJA

Antoneta Alamat Kusijanović na svjetskoj premijeri svog novog filma u Veneciji

03.09.2023 u 18:32

Bionic
Reading

Redateljica Antoneta Alamat Kusijanović na venecijanskom filmskom festivalu imala je premijeru svog novog kratkometražnog filma 'Stane', prvog nakon nagrađivane 'Murine', koja je osvojila i nagradu Camera d'Or za najbolji debitantski film Filmskog festivala u Cannesu 2021.

Dubrovačka redateljica na Filmskom festivalu u Veneciji imala je premijeru novog filma 'Stane' koji je uvršten u paralelni program Dani autora.

Uspješna i talentirana Dubrovkinja iza koje je nagrađivani film 'Murina' pozirala je na događanju u organizaciji brenda Miu Miu jer se film prikazuje kao dio inicijative 'Women's Tales' tog modnog brenda.

  • +8
Antoneta Alamat Kusijanović Izvor: Profimedia / Autor: Alberto Terenghi / ipa-agency.ne / IPA / Profimedia

Na ovogodišnjem festivalu u Veneciji pod pokroviteljstvom modne kuće Miu Miu premijerno su prikazana dva nova filma u okviru serije 'Ženske priče': 'Stane' hrvatske redateljice Antonete Alamat Kusijanović i 'Oko dva puta usta' meksičke redateljice Lile Aviles.

Radnja filma 'Stane' smještena je u hrvatsku dijasporu u SAD-u, kada se Stane, na dan kada treba preuzeti obiteljsku građevinsku tvrtku, suočava s pitanjima braka, ljubavi i patrijarhata.

Redateljica kaže da je to priča koju je dugo htjela ispričati i zahvalna je na prilici i sjajnoj filmskoj ekipi. 'Počašćena sam što sam pozvana među ovako svjetski renomirane filmašice i veselim se predstaviti Stane u Veneciji', rekla je.

Glavnu ulogu tumači Danica Čurčić, a u filmu glume još i Boris Isaković, Jasna Đuričić, Alban Ukaj, Lana Ujević i Tom Rushaidat.