3. prosinca

Advent u Žar ptici započinje božićnom predstavom i humanitarnom akcijom

01.12.2023 u 13:29

Bionic
Reading

S prvim danom Adventa i premijerom božićne predstave Ide li Djed Mraz u mirovinu, u nedjelju 3. prosinca u 11 sati, GK Žar ptica poziva da zajedno doniramo 220 paketića konzervirane hrane i higijenskih potrepština za upravo toliko zagrebačkih beskućnika o kojima brine Hrvatska mreža za beskućnike

'Nakon uspješne prošlogodišnje akcije, pozivamo vas da se i ovog Božića ujedinimo u dobroti - i donacijama u vidu konzervirane hrane i higijenskih potrepština, pomognemo osobama koje nemaju krov nad glavom i kojima je potrebna pomoć, topla ljudska gesta i razumijevanje, stoji u najavi.

Od prve adventske nedjelje 3. prosinca u 11 sati, kada je i premijera predstave Ide li Djed Mraz u mirovinu - pa sve do 21. prosinca vas pozivamo da skupimo 220 paketića i za Božić ugrijemo srca 220 naših sugrađana koji žive na ulicama Zagreba, a o kojima skrbi Hrvatska mreža za beskućnike u Branimirovoj ulici' kažu iz kazališta Žar ptica.

Na akciju pozivaju i glumci iz božićne predstave: Vesna Ravenšćak, Maruška Aras, Bogdan Ilić, Matej Đurđević, Berislav Tomičić i Ante Krstulović, koji će nam tijekom cijelog prosinca pričati priču o djevojčici i dječaku i patuljku Ljutku. Patuljak je odlučio da će ove godine upravo on, umjesto Djeda Mraza, djeci nositi darove - što je Reu i Mateja strašno ražalostilo. Tko će im pomoći nego jedna vila.

Predstavu je prema tekstu Nevenke Videk, režirala je Slađana Kilibarda, scenografkinja je Marta Crnobrnja, kostimografkinja Mirna Marcelić, kompozitor Nikša Marinović i oblikovatelj rasvjete Goran Jurković.

Svoje paketiće možete donijeti i ostaviti ih ispod bora u foajeu Žar ptice, Bijenička 97 - na bilo kojoj od nedjeljnih matineja ili predstava za škole tijekom tjedna - sve do 21. prosinca. Iz Žar ptice unaprijed zahvaljuju, što ćete i ove godine uljepšati Božić onima kojima je pomoć najpotrebnija.