PANČEVAČKI DVOJAC

Buč Kesidi euforija na subotnjem Špancirfestu

28.08.2023 u 16:59

Bionic
Reading

'Mi smo bend Buč Kesidi iz Pančeva' rekao je Luka Racić i uz zaglušujuću buku prepune pozornice kod Starog grada sa Zoranom Zarubicom krenuo u 'Curimo po aslfaltu', prvu pjesmu njihovog headline nastupa na Špancirfestu

Glavni slot subotnjeg programa festivala predvodila je tako najveća regionalna grupa nove generacije čiji je premijerni nastup u Varaždinu pratilo više od 8500 fanova.

Buč Kesidi skupili su svu snagu i ‘odužili’ se Varaždinu na čekanju dužem od 10 godina. Fantastično inspirirana svirka iznijela je pred publiku sve favorite sa dva studijska albuma, kao i nove singlove koji su već duže vrijeme sastavni dio set liste i izazivaju odlične reakcije.

Buč Kesidi - Idemo do hodnika (iz filma 'Euforija uživo') Izvor: Društvene mreže

U subotu je bend krenuo jako. Na sjajne ‘Euforija’ i ‘Laž’ nadovezala se ‘želja’ iz publike – ‘Kafe aparat’, nakon koje su uslijedili nova ‘Trebaš mi’ te ‘Draga?’ i ‘Čekam te’. Skok na album ‘Euforija’ i centralni dio nastupa donio je pjesme ‘Subota’, ‘TIHO’ i ‘Kasno je’, poslije čega su se vratili na ‘Posesivno – ospulsivni hospul’ sa ‘Stani!! Stani!!!’ i ‘Pola pet’. Finale svirke zakucali su odlično prihvaćena ‘Skupi snagu’ te serija velikih hitova - ‘Nema ljubavi u klubu’, ‘Uragan’ i ‘Nedjelja ujutru’, kao i bis u kojem je mjesta bilo za ‘Idemo do hodnika’, i ‘Nebitna’. ‘Varaždin, grad anđela, grad baroka, grad bicikala’, kako mu je tepao Zoran, uz završnu ‘Đuskanje ne pomaže’ i euforičnu reakciju tisuće posjetitelja u subotu je definitivno postao i grad ljevorukog electro rock benda iz Pančeva.

Izvor: Društvene mreže

Kratka vikend tura Buč Kesidija po Hrvatskoj počela je u petak nastupom u Sisku i zaokružila se svirkom na glavnoj sceni Špancirfesta. Bili su to ujedno i posljednji datumi dugačke ljetne ‘Skupi snagu’ turneje prije nego se grupa u potpunosti koncentrira na najveći solo koncert karijere – na beogradskom Tašu 16. rujna.