PUTOVANJE KROZ PRIRODU

Blog Pedaliranje i tportal odveli bicikliste na turu do Slovenije

07.06.2015 u 16:18

  • +16

Pedaliranje na tportalu - Sveta Nedelja

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Bionic
Reading

Produljeni vikend mnogi su proveli na otvorenom, unatoč vrućim danima. Nisu svi bili na moru ili kupanju. Neki su vozili bicikl i tako se zabavili, rekreirali i osvježili. Na našem prvom blogerskom Pedaliranju s tportalom po Zagrebačkoj županiji, naše čitatelje i ostale goste odveli smo u Svetu Nedelju, na jezero Rakitje te u novootvoreni Camp Zagreb

Prvi bike event u Svetoj Nedelji i vođene ture bili su puni pogodak i savršeno smo se uklopili uz turiste kampere i bicikliste koji su ovdje na proputovanju ili odmoru.

Dobro Pedaliranje i boravak u Svetoj Nedelji poželio nam je gradonačelnik Drago Prahin. Posjetila nas je i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić te Renata Vlahović, direktorica TZ Sveta Nedelja, koja je istaknula da želimo što bolje povezati Zagreb i ovaj kraj te cikloturistima i rekreativcima omogućiti što lakši i jednostavniji dolazak do jezera i promovirati nastavak vožnje uz Savu sve do Slovenije.

Cilj događanja bio je upoznati bicikliste s mogućnostima vožnje na dva kotača po lijepim svetonedeljskim jezerima Rakitje i Orešje i zaštićenom području Sava-Strmec. Uz kraću obiteljsku turu, djeca i njihovi roditelji su pet kilometara odvozili bez problema, a išli smo i na trekking vožnju uz rijeku Savu sve do mjesta Medsave, dugu 15 km.

Grupa biciklista s našim blogerom nastavila je pedaliranje na ruti od 30 km sve do slovenske granice. Tako smo i osmislili Savsku rutu kojom se može iz Zagreba doći do Bregane, a da pritom, doslovce, ne sretnete ni jedan auto, ali obavezan je susret sa stadom ovaca ili koza, fazanima i patkama koje bezbrižno plivaju.

Možete posjetiti skelu na Savi, a uz malo više vremena, okupati se na savskim sprudovima koji izgledaju kao morski žal, jer ovdje je  Sava nekako drugačija, zeleno-plave boje. Prošli smo kroz lijepa naselja Otok Samoborski i Celine, ali vozili smo se i uz potok Gradnu i preko dva nova mosta jer se gradi nova vodozaštitna regulacija ovog područja, pa su nam tako otvoreni novi bike putevi.

U Bregani smo se osvježili i uživali u lijepom pogledu prema Mokricama i Zasavlju u Sloveniji. Po povratku smo prošli naseljem Strmec i prvi 'otvorili' novouređene i asflaltirane prometnice.

U Campu Zagreb za naše bicikliste organizirali smo malo druženje i nagradne igre. Naš sponzor Keindl sport, osim što nam je predstavio nove modele bicikala, stalno je bio uz nas i uz naše pokrovitelje Turističku zajednicu Zagrebačke županije i Turističku zajednicu Svete Nedelje i svi su nas iznenadili lijepim nagradama, bike kartama i uspomenama na subotnji bike event. Tportal je najspretnije i najupornije bicikliste nagradio majicama.

Vrhunac Pedaliranja bio je novi treking bicikl koji je osvojio jedan od najmlađih sudionika, koji je otpedalirao 30 km, odnosno, našu najdulju rutu. Roko je ujedno i napravio najbolji selfie Pedaliranja. Tu vrijednu nagradu osigurao je Keindl sport kojem veliko hvala. Kao i našem domaćinu Campu Zagreb.

Više i detaljnije o tome kako nam je bilo na bike eventu, pročitajte u novom blogu Pedaliranja već u ponedjeljak. Saznajte tko nam je došao iz Zaboka na biciklu, tko je zakasnio jer mu je pukla guma, a tko je pao u jezero, što je i jedina nezgodacija koju smo imali. Pogledajte čiji smo šešir lovili da nam ne odleti u susjednu Sloveniju i kako smo prisustvovali vjenčanju na savskoj skeli i zvoncima pozdravili mladence.