TRIKOVI KOJI PALE

Znate li što učiniti kako biste začeli djevojčicu?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.01.2011 15:12
  • Objavljeno 12.01.2011 u 15:12
majka beba majčinstvo

majka beba majčinstvo

Izvor: Corbis / Autor: Rick Gomez

Većini roditelja koji željno iščekuju rođenje bebe najvažnije je da dijete bude zdravo, neovisno kojeg je spola. Međutim, neki parovi, pogotovo oni koji već imaju djecu, pokušavaju utjecati na spol nerođenog djeteta

Sama priroda se pobrinula za to da omjer dječaka i djevojčica bude uravnotežen. U današnje vrijeme kada je spol djeteta moguće doznati još za vrijeme trudnoće, mnogi parovi prakticiraju tu mogućnost. Međutim, neki roditelji, pogotovo oni koji već imaju djecu, posebno priželjkuju rođenje baš djevojčice ili pak dječaka.

Iako nisu razvijene nikakve znanstveno potvrđene metode, postoje određeni trikovi za koje se vjeruje da mogu utjecati na spol djeteta. Tako se vjeruje da se unošenjem mliječnih proizvoda u organizam povećava postotak za dobivanje djevojčice, dok će žene koje jedu slatku i slanu hranu najvjerojatnije roditi dječaka.

LWA-Dann Tardif

LWA-Dann Tardif

Izvor: Corbis / Autor: LWA-Dann Tardif

Majčinstvo u kasnijoj dobi povećava šanse za rođenje djevojčice


Žene koje žele dobiti djevojčicu prije svega bi trebale jesti više sira, odlučiti se za dijete u nešto starijoj dobi, voditi računa o ovulaciji, preskakati doručak te prakticirati određene poze u seksu, a postoji i nekoliko stvari kojima i muškarci mogu pridonijeti rođenju kćeri.

Vjeruje se da upravo konzumacija određene hrane utječe na spol bebe te da se na spermu može utjecati na samome početku trudnoće. Stoga se ženama za rođenje djevojčice preporučuje konzumiranje vegetarijanske hrane te one mliječnoga porijekla, a trebale bi izbjegavati namirnice kao što su banane te slanu hranu poput šunke i slanine. Naime, statistike pokazuju da žene koje prakticiraju vegetarijansku prehranu najčešće rađaju djevojčice.

Osim izbora određenih namirnica, ženama se za rođenje djevojčice preporučuje i odgađanje majčinstva. Naime, znanstvenici vjeruju da žene s većom razinom testosterona imaju veće šanse za rođenjem muškoga djeteta. Budući da razina testosterona opada tijekom godina, ženama u kasnijoj dobi će porasti šansa za rođenje djevojčice.

Postoje i neke stvari koje i muškarci mogu učiniti kako bi povećali šanse da postaju očevi kćeri. Tako znanstvenici ističu stres na poslu kao odličan način smanjivanja razine testosterona kod muškaraca te u većini slučajeva očevi zaposleni na stresnim radnim mjestima dobivaju kćeri.

Osim razine testosterona, veliku ulogu ima i određivanje vremena začeća. Naime, vjeruje se da će bebe začete vrlo blizu vremena ovulacije uglavnom biti dječaci, dok se djevojčice rađaju ukoliko su začete dva do tri dana nakon ovulacije.

Za rođenje ženskoga djeteta muškarcima se preporučuje nošenje uskoga donjeg rublja te prakticiranje toplih kupki. Naime, upravo to 'uništava' Y-kromosom koji je odgovoran za začeće dječaka, a time se automatski povećava broj X-kromosoma neophodan za začeće djevojčice.

Iako će se gotovo svi nutricionisti složiti da preskakanje doručka nije zdravo, znanstvenici tvrde da žene koje unose manje kalorija u organizam povećavaju šansu za rođenje ženskoga djeteta.

Vjeruje se da i određene poze u seksu imaju utjecaja na spol djeteta, a tome u prilog ide u podatak da su Y-kromosomi, za razliku od X-kromosoma, znatno brži plivači. Stoga se za začeće djevojčice preporučuje misionarski položaj ili položaju u kojem je žena na muškarcu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi