JEDNOSTAVNA FORMULA

Znate li na što dokazano padaju žene?

25.04.2013 u 13:58

Bionic
Reading

Dečki, zaboravite na skupe parfeme i duhovite doskočice jer je put do ženskog srca jednostavan: samo malo snizite glas

Znanstvenici su otkrili da različite karakteristike glasa instinktivno povezujemo s veličinom tijela, privlačnošću i prijateljstvom. Istraživanje je utvrdilo da je ženama najpoželjniji muški glas dubok i dahtav što ukazuje na idealan spoj muškosti, snage i nježnosti.

To može objasniti Joeyjevog uspjeh s damama u sitcomu 'Prijatelji' jer njegov ulet rečenicom 'How you doin'' savršeno ocrtava te karakteristike. Ako želi privući muškaraca, žena bi trebala govoriti visokim glasom, puteno i lagano dahtavo, jer to signalizira muškarcu da joj se sviđa.

'Kod žena riječ je o seksističkom stereotipu. Istraživanje sugerira da muškarce podsvjesno privlači ženski glas koji ukazuje na prijateljstvo i pokornost', izjavio je voditelj istraživanja dr. Xu Yi. 'Muškarci vole glas koji sugerira sitno tijelo. Marilyn Monroe dobar je primjer.'

Političari su odavno svjesni utjecaja svog glasa. Primjerice, Margaret Thatcher je kroz trening glasa uspjela sniziti svoj ton i učiniti da njezin glas zvuči više državnički.

'Ako muškarci žele biti privlačni ženi, bolje je da im glas bude dahtav nego agresivan u smislu kvalitete glasa. No kad je riječ o visini glasa, ženama je privlačniji niži glas jer ukazuje na muževnost', kaže dr. Xu. 'To je savršena kombinacija muževnosti i nježnosti.'

Istraživanje, objavljeno u časopisu PLoS ONE, provelo je nekoliko eksperimenata u kojima su muškarci i žene, slušajući snimke, ocjenjivali privlačnost druge osobe. Rezultati su pokazali da je muškim slušateljima poželjan dahtav ženski glas s visokim, iako ne previsokim tonom, a žene uglavnom bolje reagiraju na nizak ton što sugerira da je muškarac veći i jači.

No začudo, žene su dahtavost u muškim glasovima ocijenile privlačnim jer to sugerira da je agresivnost povezana s jakim tijelom donekle ublažena, piše Mail Online.