OD ROMANSE DO VEZE

Znate li koja je prava cijena ljubavi?

06.02.2013 u 10:02

Bionic
Reading

Da bi vaš odnos ušao u kategoriju dugoročne veze, trebat će vam 22 zajednička obroka, dva blagdana koja morate preživjeti, sedam velikih svađa i 26.000 kuna koje on mora potrošiti na darove

Dečki, ako ste upravo pronašli idealnu ženu, pročitajte upozorenje: ovaj će vas savjet koštati.

Da bi romansa procvjetala u dulju vezu, morate proći kroz 22 zajedničke večere u restoranima, dva praznika koja ćete provesti zajedno i potrošiti najmanje 26.000 kuna na darove, izračunato je u jednom istraživanju. A ako vam sve to zvuči kao težak posao, pripremite se na to da ćete morati prebroditi sedam velikih svađa da biste postali par, piše Daily Mail.

Možda je to razlog zašto je popis stanovništva iz 2011. u Velikoj Britaniji pokazao sve veći broj samaca, a istodobno statistika nije pokazala porast broja bračnih parova u posljednjih deset godina.

Statistički podaci potvrdili su se i u istraživanju savjetodavne lifestyle stranice Socked.co.uk, čiji direktor Mark Hall kaže da se samci danas mogu upoznati online, ali i na tradicionalnim mjestima. Sve to znači da ljudi investiraju sve manje vremena i novca u ljubav.

'Sjeli smo i računali, a ako je matematika točna, onda je zapravo jako čudno da je ljudska rasa uspjela preživjeti ovako dugo. Prema našim proračunima, samo će 3 posto novih odnosa trajati dovoljno dugo da bi par ušao u brak. To je dug, rizičan proces koji zahtijeva vještinu, prosuđivanje i takt', kaže Hall.

Prema istraživanju te stranice, dugoročna je ljubav zahtjevna: 22 zajednička obroka u restoranima, pet obroka s većom grupom prijatelja, dva blagdana, upoznavanje roditelja, dva izleta provedena u roditeljskoj kući. Da bi veza ušla u kategoriju dugih, trebate se sedam puta žestoko posvađati, dobiti potvrdu barem 55 posto partneričinih prijatelja i rodbine te potrošiti najmanje 26 tisuća kuna na darove.