TAJNE ZAVOĐENJA

Znate li da žene padaju na ovakve frajere?

06.02.2014 u 12:11

Bionic
Reading

Nova studija otkrila je doista zanimljiv podatak – žene više privlače muškarci sa širim licem, međutim u njima vide samo materijal za kratkoročnu avanturu, ali ne i za brak

Žene će najčešće privući muškarci sa širim licem, no s njima će najčešće kratko ostati u vezi, ali ih ne gledaju kao materijal za supruga, prenosi Daily Mail. Razlog tomu mogla bi biti činjenica da se muškarci sa širim licem percipiraju agresivnijima i dominantnima, i dok se te osobine možda čine poželjnima, manje su privlačne osobine dugoročnog partnera.

Obuhvaćeno je 150 solo muškaraca i žena u dobi između 18 i 32 godine, a istraživanje je provedeno tijekom brzog spoja prilikom kojeg su interakcije sudionika trajale tri minute.

Muškarci koji su u konačnici ocijenjeni kao dominantni imali su u pravilu šira lica, a žene su izjavile kako bi s tim muškarcima bile zainteresirane za kratkoročne veze.

Prethodna istraživanja pozabavila su se pitanjem jesu li fizički dominantni muškarci doista privlačni ženama. Studija, objavljena u časopisu Psychological Science, otkrila je kako su široko lice i visina dva faktora koja značajno utječu na razinu dominacije. Kako kažu znanstvenici, visoki muškarci sa širokim licem povezuju se s agresivnošću, natjecateljskim sklonostima, snagom i financijskim uspjehom. Međutim kako se ti muškarci povezuju i s višim razinama testosterona i negativnim osobinama poput agresije, žene te muškarce rijetko kada žele za dugoročne partnere.