KONZUMERIZAM NOVOG DOBA

Žene provedu pet godina života šopingirajući

30.11.2010 u 12:19

Bionic
Reading

Nova studija došla je do poraznih rezultata: Britanke punih 37 dana u godini provedu u šopingu, a najveći ulov su im cipele, kojih nabave čak 24 para, nasuprot 'skromnim' Amerikankama, koje obnove svoj ormar pomoću pet pari

Koliko ste sati bili u dućanima proteklog vikenda? Ako pod dojmom recesije niste, kao nekada, već u petak napravili crnu rupu u budžetu, vjerojatno ste u subotu bar nekoliko sati razgledali izloge sastavljajući listu želja. Niste jedini. Štoviše, većina žena provede prosječno pet sati u trgovinama, što u konačnici dovodi do rezultata od cijelih pet godina u šopingiranju.

Britanska kompanija Clothes Show, koja organizira velika prodajna događanja sa 'špicom' u prosincu, napravila je ispitivanje među ženama o njihovim kupovnim navikama. Ne samo da je otkrila koliko sati nježniji spol provede pronalazeći različite 'predivne stvari', nego je točno utvrdila koliko pari cipela posjeduje prosječna Britanka.

Studija je pokazala da žene provedu 37 dana godišnje kupujući odjeću, štikle i must have modne dodatke.

Što se cipela tiče, većina Britanki kaže da kupi 24 para godišnje!

Uzevši u obzir i šopingholičare i one koji mrze samu pomisao na odlazak u kupnju, podatak o broju kupljenih cipela ipak je iznenađujući. Demantira ga donekle drugo ispitivanje, provedeno prije godinu dana u SAD-u, po kojemu Amerikanke nabave 'samo' pet pari, što je velika razlika u usporedbi s britanskim 'stonogama'.