ISKRENO PRIZNANJE

Žene češće varaju od muškaraca

02.09.2009 u 10:14

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje pokazuje da žene češće imaju afere od muškaraca. Poznato je da su žene otvorenije od muškaraca pa je možda samo riječ o tome da im je lakše priznati aferu

Petina žena koja je varala činila je to tijekom izlaska u klubove, a četvrtina s kolegama na poslovnim domjencima. Pedeset i pet posto žena priznalo je da im se svidjela pažnja koju su im muškarci pružali, a trećina je rekla da muškarci često stječu pogrešan dojam o flertu.

Više od trećine žena istaknulo je da im se varanje dogodilo slučajno, i to nakon što je flert izmaknuo kontroli.

Istraživanje je provedeno na uzorku od tri tisuće odraslih žena pod pokroviteljstvom engleske Opere North. Naime, istraživanje je napravljeno u povodu nove sezone izvođenja Mozartove opere 'Cosi fan tutte' koja je prevedena 'Sve su žene takve', a govori o ženskoj nevjeri.

'Naše istraživanje govori kako žene smatraju da je flertovanje bezopasno pa si prevaru mogu lako oprostiti. Zanimljivo je da velik broj žena kaže kako im nije bila namjera varati, već da se to jednostavno dogodilo', izjavio je glasnogovornik Opere North.

Istraživanje je pokazalo da žene vrlo često privlače stranci te da bi se upravo s njima mogle upustiti u avanturu jer će brzo otići. Veći broj žena rekao je i da ne može zamisliti da život provede uz jednoga partnera.