SEKSUALNA SELEKCIJA

Žene biraju između slabića i frajera

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.12.2010 13:52
  • Objavljeno 14.12.2010 u 12:01
žena, muškarac, krevet, seks

žena, muškarac, krevet, seks

Izvor: Corbis / Autor: Creasource/Corbis

Znanstvenici su konačno uspjeli odgovoriti na pitanje od kojeg su mnogi davno odustali - zašto su neki muškarci ženama neodoljivo privlačni, a zašto neke jednostavno ni ne primjećuju. Naime, žene uvijek biraju između frajera i slabića

Kada se radi o izboru partnera, muškarci ženski izbor često ne mogu shvatiti i smatraju ga vrlo promjenjivim i nelogičnim. Velik broj istraživanja smatra da se ženski odabir muškarca temelji na muškoj fizionomiji.

Fizionomija lica, kako tvrde znanstvenici, otkriva i osobnost te osobe. Tako su muškarci s muževnim i snažnim crtama lica, kao što su velika čeljust ili upadljivo čelo, često snažni i agresivni. Osim karakteristika osobnosti, muževne crte lica otkrivaju i spolnu zrelost i otporniji imunitet.

Agresivnost muškarca je poželjna dok je usmjerena na eksterne uvjete i zaštitu obitelji, sve dok se ne usmjeri na najbliže. Isto tako, spolna zrelost obećava velik broj potomaka, međutim može voditi i promiskuitetu te potrebi za napuštanjem partnerice i djece.

Zbog ovih saznanja, znanstvenici tvrde da su žene uvijek prilikom traženja partnera suočene s izborom između frajera, koji je snažan, muževan i jakih gena, te slabića koji garantira ljubav i pažnju.

Doktorica Lisa DeBruine sa Sveučilišta Aberdeen smatra da su žene i danas suočene s tim izborom te da njihov izbor nastaje nesvjesno. Provodeći istraživanje doktorica DeBruine otkrila je da su žene koje žive u zemljama u kojima prevladava loše zdravstveno stanje sklonije izboru muškaraca s muževnim crtama lica.

Sukladno tome, što je okruženje u kojemu žive grublje, žene su sklonije izboru muškaraca s muževnom fizionomijom lica sklonih agresiji jer su takvi muškarci bolji od slabića u surovim uvjetima života.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi