NY FASHION WEEK

Žena može biti opaka i nježna u isti čas

16.09.2011 u 11:44

Bionic
Reading

U samom finišu Tjedna mode u New Yorku svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2012. pokazali su Marc Jacobs, L'Wren Scott, Ralph Lauren, Calvin Klein

Svjetlucavo pretakanje srebrnkastih niti središnje je obilježje kolekcije obožavanog dizajnera Marca Jacobsa, koju je prikazao posljednjeg dana New York Fashion Weeka. To će zasigurno biti jedan od učestalih modnih 'statementa' za proljeće 2012, budući da za ovim dizajnerom upravo vlada pomama svjetskih modoljubaca.

Osim svjetlucavih resica, Jacobsova revija ostaje pamtljiva i po visoko odrezanim kožnatim jaknicama, PVC kreacijama i detaljima, pepito uzorku, te nabranim suknjama do koljena uz koje se nose puloveri poludugih rukava, u stilu sedamdesetih.

Dodajmo kaubojske čizme od prozirne plastike?! Da, i trake na glavi svezane u stilu retro kućanica...


L'Wren Scott donosi doista proljetne uzorke i boje, mnogo klasične elegancije i nosivog glamura. Sakoi strogog kroja posuti su ljuskicama, a duge crne haljine koje se ovijaju oko tijela gliterom. Nebesko plava, žuta i crvena osnovne su boje za dnevni look. Izvezene rascvjetale grančice protežu se po svilenim haljinama, ali i pamučnim vesticama.

Resice i svjetlucave haljine, suknje i bluzice, iznenadni prozirni umeci na, primjerice, rukavima sakoa, uska srebrna suknja s uzorkom pitona - ono je što ostaje u mislima nakon što pregledate najnovije komade odjeće koju je pokazao Ralph Lauren. U redu, i poderana tanka vestica na kopčanje.

Za nježnu ženu odlučio se Calvin Klein. Bež i boja pudera naglašavaju ženstvenost u obliku njegovih haljina do ispod koljena ili suknja-hlača u kombinaciji s kratkim sakoom. Tanke naramenice poput onih na spavaćicama krase većinu haljina, dodajući im dašak intrigantnosti.