I TO ŠEST NA DAN

Žena doživljava orgazme u - stopalu!

01.07.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Iz Nizozemske dolazi nevjerojatno priča o ženi koja doživljava šest orgazama na dan i to u - stopalu!

Nizozemci poznaju svoju 55-godišnju sugrađanku kao gospođu A. Postala je poznata po neobičnom poremećaju – sindromu orgazma u stopalu. Zavidni ste? Nemojte biti jer ne znate zapravo o čemu je riječ, a nesretna žena zbog svega se srami i osjeća se neugodno.

Gospođa A. orgazme u stopalu počela je osjećati nakon što je nekoliko mjeseci provela na intenzivnoj bolničkoj njezini i kratkotrajne kome. Kada se probudila iz kome, gospođa A. počela je u stopalu osjećati trnce, drhtaje i intenzivnu ugodu. Uplašila se jer smatra da nije normalno takve osjećaje imati u stopalu!

Kako je objasnio neuropsihijatar dr. Marcel D. Waldinger sa sveučilišta Utrecht, ženin mozak nije bio u stanju napraviti razliku između intenzivnih osjećaja koji dolaze iz njezinih genitalija i onih koji se javlja u nogama. 'Ona je imala šest takvih nožnih orgazama na dan. I iako neki misle da je to blagoslov, ona se osjećala strašno', istaknuo je dr. Waldinger.

Waldinger i njegovi kolege smatraju da su živci noge i vagine ušli u leđnu moždinu na gotovo istoj razini. Vjeruju da je mozak počeo signale iz noge prepoznavati kao seksualno uzbuđenje pa gospođa A. zato osjeća orgazme u stopalu, piše Livescience.

Budući da je riječ o iznimno rijetkom sindromu, liječnici zapravo ne znaju točno kako bi ga liječili. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja odlučili su joj u konačnici ubrizgati anesteziju u živac u kralježnici i to se pokazalo uspješnim – orgazmi su nestali! Žena već osam mjeseci nije doživjela nijedan orgazam pa liječnici smatraju da je problem riješen. Za svaki slučaj, primit će još jednu injekciju.

Znanstvenici vjeruju da gospođa A. nije jedina žena s takvim sindromom, ali ne može se pouzdano znati, jer žene o tome ne pričaju zbog osjećaja srama i neugode.