VRIJEME OBROKA IPAK JE VAŽNO

Želite biti vitki? Izbjegavajte kasne večere!

04.09.2009 u 10:23

Bionic
Reading

Vitka figura nije rezultat samo onoga što jedete, nego i vremena kada jedete. Rana večera mogla bi biti ključna u dobivanju bitke s kilogramima, smatraju znanstvenici

Mnoge javne osobe kunu se da nikada ne večeraju kasno navečer, a nakon ovog znanstvenog otkrića mogli bismo im i povjerovati. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da kasni večernji obroci nisu dobri za vitku liniju.

Znanstvenici su hranili miševe kasno navečer i pokazalo se da su miševi s takvim režimom prehrane u šest tjedana postali dvostruko deblji od miševa koji su večerali nešto ranije.

Znanstvenici sa sveučilišta Chicago Northwestern napominju da su potrebna daljnja istraživanja kako bi se objasnili razlozi debljanja nakon kasnovečernjeg obroka. Trenutno se čini da naš unutarnji sat koji govori organizmu kada je vrijeme za spavanje, utječe i na metabolizam. To znači da bismo se trebali potruditi i večerati ranije, a organizam će nam zahvaliti topljenjem kilograma.

'Svi koji su držali dijetu duže vremensko razdoblje, znaju da je to teško. Međutim, bolji odabir vremena kada se jede mogao bi im pomoći u njihovim naporima. Dakle, promjene vremenskih navika jedenja mogle bi biti ključne u borbi protiv pretilosti', izjavio je profesor Fred Turek koji je radio na istraživanju.