KRATKO JE HIT

Želite biti in? Ošišajte se!

26.09.2011 u 08:59

Bionic
Reading

Osim vrlo niskog razdjeljka, niskih repova i pletenica, kratka kosa je (i službeno) jedan od dominantnih frizerskih trendova

Je li i koliko je naša manekenka Kristina Šalinović zaslužna za pojavu sve više kratkokosih modela na pistama visoke mode, manje je bitno. Važno je da je kratka kosa prestala biti rijetkost na Pariškim, Milanskim, Londonskim… tjednima mode. Da ne morate ošišati svoje duge vlasi kako biste imali kratku frizuru, pokazali su modeli Dolce&Gabbane. Naime, polovici manekenki vrhunski frizer Guido Palau od duge kose kreirao je kokotice i zulufe kako bi cure izgledale kao dečki.

Druga it-frizura sezone, odnosno detalj koji zapinje za oko i onima koje frizure toliko ne zanimaju, vrlo je niski razdjeljak, načinjen gotovo neposredno iznad uha i (više-manje) uredno začešljane šiške preko čela. Najbolji primjer uredno začešljanih, gotovo zalizanih šiški nude modeli Alberte Ferretti, na kojima je također radio frizerski majstor Guido. Kao da nije mogao odoljeti inspiraciji s revije za Dolce&Gabbanu pa je i ženstvenim modelima sa svake strane uha spustio po jedan mačkasti pramen.

Razbarušene i ništa manje privlačne lepršave šiške krasile su visoke punđe Célineinih modela. Mnogo romantičnije i jednostavnije za kreiranje u kućnoj radinosti bile su frizure američkog dvojca Rodarte, koje je osmislila francuska stilistica kose Odile Gilbert. Osim obaveznog razdjeljka, tu su se našle i valovite šiške koje prekrivaju jedno oko i stupnjevito se spuštaju niz rame zajedno s raspuštenom kosom.

Ako ne želite kratiti svoje duge vlasi, niti imate želje i vremena za kreiranje kompliciranih frizura, tada su niski repovi i pletenice kao stvoreni za vas. Obični niski rep 'začinite' vrpcama ili perima, kao što je za Guccijeve modele učinio frizer Luigi Murenu. Umjesto jedne, odlučite se za mnogobrojne pletenice à la John Rocha. Što neurednije, to bolje!