PRAKTIČNI LJEPOTAN

Zbog nove C-klase karavan zaboravili smo da limuzina postoji

22.05.2014 u 12:33

  • +6

Mercedes C-klasa karavan

Izvor: Promo fotografije / Autor: mercedes

Bionic
Reading

Pojedina tržišta iz nekog razloga ne vole karavanske inačice automobila. U Mercedesu su očito odlučili slomiti ovaj otpor

Nemamo drugo objašnjenje zbog kojeg su u Sindelfingenu odlučili novu karavansku inačicu C-klase učiniti toliko atraktivnijim automobilom od limuzine. Šalu na stranu, ljepota je u oku promatrača, a vlastiti sud o tome koji vam je automobil oku ugodniji možete donijeti u našoj mini anketi.

Ono što je nepobitno jest da je karavan praktičniji od limuzine.

U odnosu na prethodnu generaciju, C-klasa Estate porasla je za 96 mm u dužinu, 40 mm u širinu te ima 80 mm duži međuosovinski razmak i pet litara veći prtljažnik koji sada mjeri 490 litara, odnosno 1.510 litara s preklopljenom stražnjom klupom. Nijemci su također stražnju klupu odlučili podijeliti u omjeru 40:20:40, umjesto dosadašnjih 60:40.

Stražnja vrata otvaraju se elektronski, a također ih je moguće otvoriti bez ruku.

Novi karavan je i 60-ak kg lakši te 20-ak posto učinkovitiji. Paleta motora prenesena je iz limuzinske izvedbe, pa će tako C-klasa karavan dolaziti s benzincima i dizelašima raspona snage od 115 KS do 333 KS. Hibridni model trebao bi stići nešto kasnije, kao i, nadamo se, najbrutalnija AMG inačica.