ZNANSTVENO DOKAZANO

Zbog kakvih muškaraca žene gube razum

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.06.2012 08:42
  • Objavljeno 29.06.2012 u 08:42
muškarac žena seks ljubav

muškarac žena seks ljubav

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Što žene žele? Ovo pitanje progoni mnoge muškarce, a ako vam u potrazi za odgovorom nisu pomogli razni savjeti, dubokoumno razmišljanje i potajno čitanje ženskih časopisa, možda pravi odgovor na to ponudi znanost

Brojni muškarci ponekad misle kako je posve nemoguće otkriti što žene doista žele, a otkriti kakvi ih muškarci privlače, čini se poput nemoguće misije. No, ako se pita znanost, tu su sasvim jasni faktori koji žene obaraju s nogu, a rezultati različitih istraživanja mogli bi vas poprilično iznenaditi, piše Mademan.com

Studija Sveučilišta British Columbia otkrila je kako žene najmanje privlače muškarci sa smiješkom na licu. Znanstvenici još uvijek ne znaju zašto osmijeh na žene djeluje poput hladnog tuša, no sumnjaju do to ima veze s našom prošlošću. Naime, među primatima osmijeh je grimasa koja izaziva strah te simbolizira pokornost i podložnost. Što onda žene doista privlači? Znanstvenici kažu da su to glasni i ponosni alfa muškarci ili pak tihi, povučeni i mračni tipovi.

Bez obzira privlače li ženu plavokosi, tamnokosi ili pak muškarci riđe boje kose, ono čemu najveći broj žena ne može odoljeti je, vjerovali ili ne, prosječan izgled muškarca. Naime, studija Sveučilišta u Texasu pokazala je kako će žene prije privući muškarac prosječnog izgleda nego onaj koji je jako zgodan. Znanstvenici smatraju da žene podsvjesno biraju muškarce prosječnog izgleda kako bi se osjećale sigurnijima te smanjile konkurenciju.

Znanstvenici sa Sveučilišta St. Andrews u istraživanju, koje je obuhvatilo 400 žena odraslih uz oba roditelja te koje se nalaze u dugoročnim vezama, sudionice su ispitivali o boji kose i očiju njihovih partnera i očeva. Rezultati istraživanja pokazali su kako su žene u najvećem broju izabrale partnere koji poprilično nalikuju njihovim očevima. Isto tako, znanstvenici s mađarskog Sveučilišta u Pečuhu otkrili su kako žene kod partnera traže i oblik lica kakav ima njihov otac. Znanstvenici tvrde kako su karakteristike roditelja suprotnog spola 'zapisane' u mozgu te nas nikada ne napuštaju, a ta istraživanja djelomično objašnjavaju i zašto žene često privlače stariji muškarci.

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Žene privlače muškarci nježnijeg izgleda te oni koji znaju plesati

Istraživanje Sveučilišta Aberdeen u Škotskoj pokazalo je kako se ženama sviđaju muškarci nježnijeg izgleda. Naime, za vrijeme istraživanja znanstvenici su ispitanicama pokazali dvije fotografije istoga čovjeka sa suptilnim razlikama. Na jednoj fotografiji muškarac je imao užu čeljust te zaobljenije oči, što je češće karakteristika ženskoga lica, a na drugoj fotografiji muškarac je imao klasične karakteristike muškog oblika lica. Rezultat? Najveći broj žena otkrio je kako im je privlačniji muškarac nježnijih i pomalo ženstvenih crta lica. Isto tako, znanstvenici tvrde kako u slabije razvijenim zemljama koje imaju lošije razvijeno zdravstvo žene preferiraju muškarce grubljih crta lica, dok u bolje razvijenim zemljama žene preferiraju pomalo ženstvene muškarce.

Za vrijeme izlaska stojite naslonjeni na šank, a prilikom zavođenja oslanjate se na osobnost? Potpuno krivo! Ono što trebate učiniti je uputiti se ravno do plesnog podija i zaplesati, barem tako tvrde Northumbria’s School of Life Sciences. Naime, znanstvenici vjeruju kako žene kroz muškarčevu plesnu sposobnost mjere njegovo zdravlje, snagu i spretnost. A na pitanje kako treba plesati da bi potpuno osvojili žensku pažnju, odgovor je vrlo jednostavan – kao Elvis Presley, a početnicima se preporučuje da nauče tango i salsu.

Studija objavljena u časopisu Experimental Psychology: General otkrila je kako žene, osim smisla za humor, privlači crvena odjeća na muškarcima. U istraživanju ispitanice su promatrale fotografije različito odjevenih muškaraca te su trebale reći kojega bi najradije poljubile, a najviše ženskih glasova dobio je muškarac u crvenom. Naime, znanstvenici tvrde da je, kada se radi o seksualnim i romantičnim čimbenicima, crvena boja ključna.

Duljina ili debljina? Znanstvenici su vrlo jasni po tom pitanju te kažu: zaboravite na duljinu, sve je u debljini. Seksolozi sa Sveučilišta u Teksasu otkrili su kako čak 90 posto žena preferira veću debljinu nego duljinu penisa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi