ŽENSTVENI LJETNI HIT

Zavodite u haljinama na jedno rame

10.06.2009 u 08:46

Bionic
Reading

Idealne za ljetne večernje izlaske, seksi haljine na jedno rame nešto su bez čega ljubiteljice mode ove godine neće otići na odmor. Duge, kratke, jednostavne, slojevite – dizajneri poručuju da su sve haljine na jedno rame poželjne

Jedno rame ovog je ljeta definitivno bolje nego dva! Mnoge slavne osobe poput Kate Moss, Gwyneth Palthrow, Kate Winslet, Drew Barrymore i Rihanne već su promovirale ovaj look na crvenom tepihu. I Michelle Obama nosila je haljinu na jedno rame, bijele boje s kristalima Swarovski s potpisom Jasona Wua, u siječnju na balu povodom inauguracije predsjednika Obame.

Michelle i Barack Obama
Marc Jacobs i Kate Moss
Kate Winslet

Daleko od toga da je trend jednog ramena nova pikanterija: vratimo se samo u antičku Grčku kada su se nosile toge. Te haljine božica ove sezone možemo često sretati na crvenom tepihu, a dizajneri su ponudili niz razigranih kreacija koje su nosive i u neformalnijim prilikama.

Najčešće su to lepršave, kratke haljinice jakih boja poput žute, narančaste i roze. Materijali koji se najčešće rabe su šifon, saten i svila. Naramenica je bogata, voluminozna, često pojačana mašnama, ukrašena broševima... U svakom slučaju, mora se isticati. Nađe se i poneki futuristički primjerak, a sve haljine otkrivaju puno mesa, budući da i one dugačke imaju duboke proreze.

Haljine na jedno rame su seksi, dijagonalna linija sužava se preko gornjeg dijela tijela, što djeluje zavodljivo, ali nimalo vulgarno. Iako je u središtu pozornosti rame, ono nas usmjerava i podsjeća na profinjenost i ranjivost vrata.

Lanvin je prigrlio klasične kratke haljine jarkih boja na kojima se poigrao samo jednim, ali upečatljivim detaljem: grčkim naborima na ramenu. Kreaciji time daje volumen i romantični pečat. Trend je prigrlio i Versace, više okrenut otmjenoj dugoj eleganciji. Gucci je ponudio i za dan prihvatljive duge haljine u bojama mora. Carolina Herrera naglasak stavlja na jarke boje i romantične volančiće. Gianfranco Ferre izbacio je ozbiljne haljine koje sežu iznad koljena, klasičnog kroja koji prati linije tijela, dok naramenice djeluju kao da ne pripadaju istoj kreaciji.

Vrlo šik kratke haljinice na jedno rame predstavili su i dizajneri Christopher Kane, Issa, Temperley London, Matthew Williamson i Elie Saab

Da biste nosili ovaj stil, pobrinite se da vam ramena uvijek budu glatka i njegovana. Dobar grudnjak bez naramenica je ključan za dobar izgled jer podiže grudi, što doprinosi cjelokupnom izgledu.

Za plažu, ne zaboravite niti bikini ili monokini na jedno rame!