'Wednesday bangs'

Zavjesa šiške odlaze u zaborav: Sada svi žele baš ovakvu frizuru, i to zahvaljujući hit seriji

13.12.2022 u 15:10

Bionic
Reading

Inspirirane istoimenom Netflixovom serijom i njezinim glavnim likom, 'Wednesday' šiške postaju viralna frizura na društvenim mrežama. Baš svi žele frizuru s ovim savršeno upečatljivim, a opet ne previše nametljivim dodatkom

Pomalo luda, pomalo sadistična, ali ipak potpuno simpatična: to prilično dobro opisuje lik Wednesday Addams iz Netflixove serije 'Wednesday' koja je ovih dana obara rekorde gledanosti. Baš svi ovih dana pričaju o Wednesday, a popularna je i na društvenim mrežama.

Glumica Jenna Ortega utjelovljuje lik mračne djevojke u seriji čiji izgled je mnogima zapeo za oko. Jenna, osim što savršeno oživljava svoj lik, također fokus stavlja i na jedan detalj koji bi lako mogao posatati jednako viralan kao i serija ili sama Wednesday. Riječ je o njezinim šiškama, koje su po imenu lika čak i dobile ime 'Wednesday šiške'.

Šiške Jenne Ortege postale su hit

Ovo nije prvi put da su serija ili lik iz serije poslužili kao sjajna inspiracije za nove trendove – dovoljno je sjetiti se 'Rachel frizure' iz 'Prijatelja' ili 'Targaryen Blonde' iz 'Zmajeve kuće'. Šiške Jenne Ortege i lika Wednesday sada imaju isti snažni učinak . Ali glumici se taj izgled sviđa i privatno teuopće ne pomišlja na opraštanje od 'Wednesday šiški'.

A broj obožavatelja šiški Wednesday Addams raste iz minute u minutu. Najbolji dokaz za to je TikTok.gdje su čak dostupni u kojima korisnici šišaju kosu ispred kamere kako bi postigli šiške kakve Jenna Ortega nosi u seriji.

I dok je za novi look, ipak, najbolje se prepustiti rukama stručnih frizera, dobro je i znati najvažnije karakteristike koje Wednesday šiške izdvajaju od ostalih. Ove trendi šiške predstavljaju zokret je u odnosu na popularne zavjesa šiške. Tako dosta deblji sloj, osobito sa strane, uključuje više pramenova na licu. Dok se klasične zavjesa šiške otvaraju poput zavjese i otkrivaju čelo, 'goli' dio Wednesday šiški je znatno manji. Premda je podjela u sredini vidljiva, vrlo mala, s nekoliko pramenova koji slobodo padaju čini tu prazninu još suptilnijom.

Razloga za gledanje nove hit serije je mnogo i ne krije se nužno u novim trendovima u nastanku, no malo dobre inspiracije za frizuru nikad ne škodi, zar ne?

  • +17
Scene iz Netflixove serije 'Wednesday' (2022.) Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia