LUKSUZ NA KVADRAT

Zavirite u raskošnu vilu Billa i Melinde Gates, vrijednu vrtoglavih 43 milijuna dolara, a pitanje je kome će pripasti nakon razvoda

05.05.2021 u 12:46

Bionic
Reading

Razvod Billa Gatesa, četvrtog najbogatijeg čovjeka na svijetu koji se nakon 27 godina braka razvodi od supruge Melinde, potaknuo je i pitanja vezana uz podjelu imovine jer supružnici nisu imali potpisan predbračni ugovor

Suvlasnik Microsofta, čije se bogatstvo procjenjuje na oko nevjerojatnih 130 milijardi dolara, i njegova supruga Melinda iznenadili su sve objavom na Twitteru kako je njihovom braku došao kraj nakon 27 godina i troje djece.

U vlasništvu obitelji Gates su brojne nekretnine, a jedna od posljednjih koju je kupio smještena je na posjedu Del Mar u Kaliforniji s očaravajućim pogledom na ocean.

Za nju su iskeširali basnoslovnih 43 milijuna dolara, a ono što se pitaju mediji je kome će pripasti ova impresivna vila uređena u modernom stilu.

  • +12
Kuća Melinde i Billa Gatesa Izvor: Profimedia / Autor: IMP Features / IMP Features / Profimedia

Četvrti najbogatiji čovjek na svijetu posjeduje kuće u čak pet država, kolekciju automobila, u kojoj se nalazi i Porsche vrijedan dva milijuna dolara, kolekciju umjetnina, među kojima je Da Vincijev kod vrijedan 30 milijuna dolara te niz privatnih zrakoplova. Bill Gates je ujedno najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u, čija se ukupna površina prostire na 242 tisuće hektara u 18 država.

Poduzetnik i humanitarac je prošle godine investirao u zadivljujuću modernu građevinu u blizini San Diega, nekad u vlasništvu bivše supruge teksaškog milijardera i menadžera T. Booonea Pickensa, Madeleine Pickens.

Posjed je izgrađen 1999. godine prema nacrtu poznatog arhitekta Kena Ronchettija, a glavna kuća ima šest spavaćih soba i četiri kupaonice koje se prostiru na 5800 četvornih metara.

Luksuzno uređena kuća posjeduje i spa, kućno kino, bazen, veliki jacuzzi za deset osoba, teniski teren, staklenik, kuću za goste... Okućnica je uređena do posljednjih detalja, kao stvorena za odmor uz opuštajući pogled na ocean.

Dakako, nimalo ne iznenađuje to da je kuća visokotehnološka, ​​s podnim grijanjem i automatiziranim sustavima zaštite, osvjetljenja i upravljanja klimom, kao i sustavom za ulazak bez ključa. Inače, par je koristio kuću u Medini u Washingtonu kao svoje primarno prebivalište, no često su boravili i na bajkovitom ranču u kalifornijskom Santa Feu.