BARE O REMETINCU

'Zatvorenici su mi davali odjeću da ne smrdim'

09.05.2010 u 11:05

Bionic
Reading

Pjevač grupe Majke Goran Bare bio je u pritvoru u Remetincu u kojem je završio zbog tučnjave s djevojkom Željkom Matković. U dnevniku koji je vodio tokom boravka u zatvoru navodi da mu nisu dozvolili unošenje čiste odjeće pa su mu cimeri posuđivali gaće i trenerku da bi se imao u što presvući

Dok je bio u pritvoru, Goran Bare pisao je dnevnik koji počinje s utorkom 13. travnja, kad su ga odveli u Remetinec, gdje je 19 dana dijelio ćeliju s još petoricom zatvorenika, izvještava 24 sata. Inače, to mu je bio drugi boravak u Remetincu, nakon što je pritvoren zbog posjedovanja kokaina.

Kad je stigao u zatvor, uzeli su mu vezice i remen. Ljudi s kojima je dijelio ćeliju nisu bili ljubitelji njegove muzike, no Bare se među njima osjećao prihvaćeno. Zajednička tjedna tuširanja i zahod bez vrata brzo su uklonili bilo kakav osjećaj privatnosti koji je imao, izvještava 24 sata.

Bez otkivanja pravog razloga, djelatnici zatvora nisu dozvolili Baretu da mu itko donese novu odjeću, pa je 19 dana nosio stvari koje su mu posudili kolege iz ćelije. Takva kolegijalnost zapravo i nije začudila pjevača s obzirom da su trojica bili dragovoljci Domovinskog rata

Goran Bare je u petak 7. svibnja pušten iz pritvora u Remetincu u kojem je proveo 19 dana zbog tučnjave s djevojkom Željkom Matković, koja je nakon toga provela nekoliko dana u bolnici zbog ozljeda glave. Glazbenik je dobio 30 dana pritvora da ne bi utjecao na svjedoke dok se protiv njega vodi prekršajni i kazneni postupak.

Prekršajni sud odredio je da se gospođica Matković i Bare ne smiju vidjeti ni komunicirati tri mjeseca, a oboma im je zabranjen pristup onom drugom na udaljenosti manjoj od 100 metara. Prema Željki Matković, Goran i ona nastavit će svoje prijateljstvo, a za išta više imaju dva i pol mjeseca da odluče.