NEVJEROJATAN RAZLOG

Zašto žene izbjegavaju tjelovježbu?

19.12.2012 u 09:56

Bionic
Reading

Kako bi otkrili je li ženama frizura važnija od zdravlja, tim znanstvenika ispitao je 103 žene. Otkrili su da polovica ispitanica vježba manje od 75 minuta tjedno, a struka preporučuje najmanje 150 minuta na tjedan

Ljudi koji već dulje vrijeme planiraju početi vježbati imaju stotinu izgovora zašto to ne čine. Vjerovali ili ne, jedan od izgovora je i frizura, i to posebno kod ženske populacije. Najnovije

istraživanje koje su proveli znanstvenici sa sveučilišta Wake Forest pokazuje da 40 posto žena izbjegava tjelovježbu jer ne žele da im se pokvari frizura.

Kako bi otkrili je li ženama frizura važnija od zdravlja, tim znanstvenika ispitao je 103 žene. Otkrili su da polovica ispitanica vježba manje od 75 minuta tjedno, a struka preporučuje najmanje 150 minuta na tjedan. Jedna od četiri žene priznala je da nikada ne vježba. Većina njih priznala je da izbjegava tjelovježbu jer se boje da će im se pokvariti frizura.

No stručnjaci upozoravaju da se ne brza s osudama. Naime ženske frizure iznimno su skupe pa nije čudno to što žene dobro paze na njih u ovim teškim ekonomskim vremenima. Dio razloga zašto izbjegavaju teretane je i taj što se u njima znoje pa onda moraju prati kosu, a to znači nove izdatke.

Unatoč tomu, stručnjaci upozoravaju žene da im na prvom mjestu ipak treba biti zdravlje. Kao što je poznato, dobro zdravlje rezultat je zdravog životnog stila, a on uključuje i redovitu tjelovježbu.