NEOČEKIVANI RAZLOZI

Zašto varaju žene, a zašto muškarci

29.05.2013 u 09:17

Bionic
Reading

Zašto ljudi varaju? Istraživanje koje je proveo licencirani psihoterapeut i popularni autor knjiga, M. Gary Neuman, pokazuje kako muškarci i žene varaju zbog različitih razloga

Prema istraživanju M. Garyja Neumana, muškarci varaju uglavnom zbog želje za odobravanjem, a žene se upuštaju u aferu uglavnom zbog želje za pozornošću, prenosi Huffington Post.

Pa tako čak 92 posto muškaraca odlučuje se na aferu zbog drugih razloga koji nisu povezani sa seksom. Naime, muškarci u aferama traže uzbuđenje, prihvaćanje i divljenje. Žene pak u aferama pokušavaju nadoknaditi želju za pažnjom, slušanjem te se žele osjećati privlačno.

Na dalje, i muškarci i žene skloniji su partnera prevariti s osobom koju znaju već dulje vremena, iako će se muškarci češće no žene upustiti u nevjeru s posve nepoznatom osobom.

S obzirom na navedene informacije, jeli moguće spriječiti varanje u vezi? Ne u potpunosti, kaže stručnjakinja za veze Andrea Syrtash.

'Zaključak je da ne postoji način da svoju vezu u potpunosti zaštitite od afera, no komuniciranje, prihvaćanje i poštovanje partnera te davanje fizičke i emocionalne potpore najbolji je korak u tome smjeru', kaže Andrea Syrtash.