RECEPT ZA BOLJI SEKS

Zašto se seksate manje no što biste trebali?

18.03.2013 u 12:33

Bionic
Reading

Iako istraživanja jasno pokazuju da bismo svi trebali češće uživati u seksu, to je lakše reći nego učiniti, kaže dr. Oz, navodeći neke opće prepreke intimnosti i savjetujući kako ih se može riješiti

1. Iscrpljeni ste
Oko 53 posto Amerikanaca kaže da su na kraju dana previše iscrpljeni da bi s veseljem uskočili među plahte, pokazuju rezultati koje je proveo Consumer Reports. No da biste napunili baterije svog seksualnogživota, morate najprije ugasiti svoje gadgete. Nova istraživanja pokazuju da pozadinsko osvjetljenje ekrana elektroničkih uređaja može biti razlog zbog kojeg se dovoljno ne odmaramo noću (svjetlost daje mozgu signal da je riječ o dnevnoj svjetlosti, što znači da ćete manje vjerojatno zaspati).

Dva sata provedena uz zaslon prije spavanja za 23 posto potiskuju melatonin, hormon odgovoran za reguliranje sna, ističe dr. Mehmet Oz u Huffington Postu.

2. Kronična stanja uzimaju danak
Visok krvni tlak i dijabetes mogu smanjiti protok krvi u arterijama, što može otežati seksualno uzbuđenje. Ako niste u mogućnosti zadržati svoj krvni tlak i razinu šećera u krvi pod kontrolom prehranom i vježbanjem, konzultirajte svog liječnika o lijekovima koji vam mogu pomoći.

I razmislite o prihvaćanju mediteranske prehrane, bogate integralnim žitaricama, voćem, povrćem, ribom i maslinovim uljem. Jedno je istraživanje pokazalo da su žene koje su se dvije godine pridržavale mediteranske prehrane doživjele značajan rast ukupnih seksualnih funkcija.

3. Približavate se klimakteriju
U mjesecima koji vode do menopauze razina estrogena pada, što može uzrokovati vaginalnu suhoću. No postoji jednostavno rješenje za to: obratite se svom ginekologu i konzultirajte se s njim o estrogenskim kremama koje vam mogu vratiti seksualnu zabavu.