TESTOSTERONSKA BOMBA

Zašto se bolje sjećamo prvog poljupca nego seksa?

10.01.2011 u 10:35

Bionic
Reading

Veće su šanse da se bolje sjećamo prvog poljupca nego gubitka nevinosti, vjeruju znanstvenici. Većina nas se može prisjetiti prvog poljupca sa 90 posto detalja, jer to prvo romantično iskustvo, čini se, zauvijek ostaje u našem pamćenju

Znanstvenica Sheril Kirshenbaum posvetila je knjigu značenju poljubaca. Ona tvrdi da prvi poljubac više, tj. s više detalja, definitivno pamte žene, iako puno manje uživaju u njemu nego što su očekivale.

U knjizi 'In The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us' Kirshenbaum piše da muškarci smatraju poljupce sredstvom kojim dolaze do cilja, kao mogućnost da možda kasnije razmijene tjelesne tekućine.

Žene, s druge strane, najčešće pokušavaju izvući neko dublje značenje iz poljupca, pa procjenjuju vezu na osnovi njega, što najčešće dovodi do nerazumijevanja s drugom stranom.

Muškarci se, osim toga, agresivnije ljube jer žele na svoju ljubavnicu prenijeti testosteronsku bombu. Međutim, testosteron koji se prenosi češćim, ali kraćim poljupcima dulje ostaje u tijelu i može natjerati žene da se puno brže zaljube.