ŠTO IMA U DUĆANIMA

Zašto odjednom svi nose cvjetni uzorak

07.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Od narukvice preko vestice i haljine do cipela, proljetni izgled je jedna velika cvjetna eksplozija. Evo što se sve s uzorkom cvijeća može iskopati po našim dućanima

Ovoga proljeća od glave do pete nosi se otisak ruža, narcisa, orhideja i tratinčica (često sve to zajedno). Boje su živahne, podloga je bijela ili crna, a cvijeće šareno s jednom prevladavajućom bojom, od zelene, narančaste, ružičaste, plave do žute i ljubičaste.

Suknjice su od čvrstog pamuka, nabrane, sežu do koljena, a faldice skrivaju i otkrivaju vesele buketiće. Košuljice su od finih materijala poput svile, što nude primjerice Benetton, Sisley, Heruc Galeria. Cvjetne tajice pronaći ćete primjerice u TopShopu, a šalove na odjelu modnih dodataka u baš svakom dućanu.

Haljine
sežu do poda, padaju ravno prema dnu s tankom gumicom u struku i bez naramenica su. Kraća varijanta je trendi dužine do koljena, a ako su na preklop imaju remen u struku. U X-nationu možete pronaći i cvjetni kombinezon, a i odijela s hlačama mogu biti itekako chic za isfurati ekstremni cvjetni look. Zašto ne.

Cipele su posebna priča, sa šarenim livadama u glavnoj ulozi, lako je pogoditi. Nose se špagerice, belerinke, platnene tenisice, platforme otvorenih prstiju – sve je razigrano, a krajnje ženstveno.

I haljinice za plažu bit će najpoželjnije ako imaju cvjetni otisak, a jednako tako, više nego proteklih sezona, i kupaći kostimi
Cvjetni uzorci mogu biti od onih najsitnijih cvjetića i listića, koji se prepoznaju tek iz velike blizine, do najkrupnijih ruža koje se vide iz aviona.

Za one koje se baš nikako ne žele odati upadljivoj cvjetnoj igri, mogu se svakako odlučiti za ovaj trend u manje upadljivom obliku. Sasvim diskretni cvjetni uzorak mogu isfurati primjerice kroz salonke iz Sisleyja, boje pudera, s jedva primjetnim i za nijansu tamnijim otiskom odnosno rupicama koje tvore cvjetni splet. Mogu iskopati i kakav jednobojni top s laserki izrešetanim rupicama posloženim u cvjetne latice. Pa i cvjetna marama ili narukvica bit će dovoljni…