NOVA ČEDNOST

Zašto Kate, Angelina i Victoria skrivaju grudi i noge?

14.05.2012 u 11:23

Bionic
Reading

Dame, možete odahnuti! Moderno je postalo odjećom skrivati, a ne otkrivati. Kako je vojvotkinja od Cambridgea pokazala prošlog tjedna, čedno odijevanje postalo je službeni stil sezone

Izgledajući elegantno i skromno u bež haljini s potpisom Rolanda Moureta, Kate Middleton promovirala je novi trend konzervativnog odijevanja koji je također dominirao crvenim tepihom na Met Gala događaju u New Yorku. Tamo je prva ligazvijezda, uključujući Hilary Swank, Sarah Jessicu Parker, Cameron Diaz i Cate Blanchett, koje inače ne zaziru pod pokazivanja gole kože, prikrilo svoje dekoltee noseći decentne duge haljine. Mnoge nisu pokazale ni gole ruke, a kamoli dekolte.

Čak je i Victoria Beckham, nekadašnja kraljica dubokih dekoltea i kratkih hlačica, odjenula haljinu strogog kroja bez izreza. I ostatak modnog svijeta slijedi put koji su utabale zvijezde, navodi Mail Online.

Stroge siluete i gotovo viktorijanski senzibilitet vidi se posvuda, od Valentina do haute couture kolekcije Elie Saaba koja je inspirirana suzdržanim stilom Grace Kelly.

I u trgovinama se može naći jednaki stil: proljetne kolekcije nude čedne kolekcije haljina dugih rukava, okruglih izreza uz vrat i dugih suknji.

Loša je vijest što 'nova čednost' može biti potpuni promašaj ako ne slijedite neka osnovna pravila, prije svega birajući moderne tkanine s ušivenim perlama ili šljokicama.

Pobrinite se da odaberete jake moderne boje za ovu klasičnu siluetu: bijela, crvena ili zelena će izgledati upečatljivo.
I učite od Kate koja je jednostavnu haljinu dovršila pomno odabranim dodacima – izvrsnim cipelama i dobrim komadom nakita.